Vijgeblad is een multi-brand shop met drie fysieke winkels gespecialiseerd in lingerie voor vrouwen. De shop had ook een Magento 1 webshop. Maar omdat die oudere versie van Magento niet langer ondersteund wordt vanaf 2020, wilde Vijgeblad een nieuwe Magento 2 webshop met een geüpdatet design en UX. 

Webshophttps://www.vijgeblad.be/nl 

Vijgeblad new webshop design and UX

 

 

Omdat de ondersteuning voor Magento 1 eindigt in 2020 vertrouwde Vijgeblad de bouw van een volledig nieuwe Magento 2 webshop toe aan de Magento experts van Baldwin. Naast de security support biedt Magento 2 ook fundamentele verbeteringen op vlak van technologie, modulariteit en uitvoering, en verbeterde SEO features.

UX en design

Vijgeblad wilde geen simpele migratie van Magento 1 naar Magento 2, maar een volledige rebuild met een verbeterde user experience. De nieuwe webshop moest mobile-friendlier zijn en gemakkelijk om te navigeren & de product overzicht-pagina moest alle beschikbare kleuren tonen per product om de ervaring voor de webshop bezoekers zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken. De webshop kreeg een fris redesign met een focus op productfoto’s. De navigatie is intuïtiever en het design van de mobiele website is beter dan ooit. 

Vijgeblad new magento webshop

Development

Nadat het design was afgerond en goedgekeurd, begon het development team met de bouw van de Magento 2 webshop.

Custom features

De Baldwin developers zijn gespecialiseerd in custom features in Magento. Website bezoekers kunnen bijvoorbeeld op Vijgeblad de real-time stock zien van een product in de drie fysieke winkels op de product detail pagina. Het is ook mogelijk om de verschillende kleuren van een product te zien op de product overzicht-pagina. De developers creëerden ook een geavanceerd menu dat de webshop owner toelaat om alles te personaliseren om het zo voor een webshop bezoeker mogelijk te maken producten via verschillende manieren te vinden (via het merk, het product type, collecties).

Externe modules

Om het voor het Vijgeblad team gemakkelijker te maken om content toe te voegen, installeerden de developers de externe module Pagedesigner dat het mogelijk maakt om cms pagina’s te bewerken via drag en drop. Andere externe modules op de Vijgeblad webshop zijn Amasty Elastic Search voor een accurate, snelle en flexibele website search; Amasy Improved Layered Navigation; Kyoh om automatisch reviews te verzamelen en Venustheme Menu Pro om gemakkelijk een dynamisch en responsief navigatie menu te creëeren.

PIM

De integratie met de PIM oplossing Akeneo helpt Vijgeblad om hun productinformatie te verzamelen, managen en verrijken met afbeeldingen, meta data, descriptions etc. Dankzij Akeneo kan Vijgeblad een aantrekkelijk en gestroomlijnde productervaring bieden op de webshop, sociale kanalen en de fysieke winkels.

SEO en tracking

We configureren altijd Google Analytics, Google Tag Manager, Webmaster Tool van Bing en Google Search Console om er zeker van te zijn dat we op accurate data kunnen vertrouwen.

Dankzij onze Baldwin SEO module voor Magento 2 kunnen we gemakkelijk volgen welke handelingen klanten uitvoeren op de webshop gedurende hun shop ervaring en sales proces. 

Baldwin’s SEO & Magento experten hebben intensief samengewerkt en ontwikkelden een SEO module voor Magento 2 gebaseerd op ervaring uit eerste hand en veel research. Nu kunnen we enhanced e-commerce features tracken en specifieke user actions zoals product impressies, product clicks, add to wishlist, add/remove from cart, het checkout proces, transacties, refunds…

Het Baldwin team zorgde er ook voor dat alle vorige URL’s doorverwezen naar overeenkomende URL’s op de nieuwe webshop. Dat is cruciaal voor SEO om een drop in verkeer te voorkomen en opdat de zoekmachines de website correct zouden crawlen.

Go-live

De webshop werd onderworpen aan veel kwaliteitscontroles en tests vooraleer hij live ging. Alleen wanneer ons development team en de SEO experts ervan overtuigd waren dat de webshop klaar was om een instant hit te worden, werd hij gelanceerd.

Na de lanceren doneerde Baldwin vijftig bomen aan het Andes gebergte. Lees hier waarom we dat deden.

Design showcase

Lingerie webshop design - Vijgeblad

 

Ben je ook op zoek naar een e-commerce expert die jouw Magento 1 webshop kunnen upgraden naar een Magento 2 webshop? Kom dan eens praten met ons team van e-commerce experten. Je krijgt er zelfs een koffie en een koekje bij ☕🍪

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen