Waarom Baldwin bomen doneert

De laatste jaren is Baldwin erg gegroeid, op vlak van klanten, projecten en teamleden. Ons bedrijf blijft groeien en wij – de werknemers – zijn van mening dat we een positief effect kunnen hebben op de mensen om ons heen. Daarom besliste het Baldwin Team om een eerste stap te zetten naar een milieuvriendelijkere en bewustere manier van denken. 

We besloten om samen te werken met One Tree Planted, een organisatie die zich inzet voor herbebossing en actief is over de hele wereld, maar vooral in gebieden die te kampen hebben met milieuveranderingen en sociale uitdagingen. We beseffen dat dit slechts een kleine stap is in een verandering van onze eigen denkwijze. Maar wij geloven dat elke kleine stap waard is om te nemen. Het is ons doel een voorbeeld te stellen en een bewustzijn te laten groeien – zowel op individueel vlak als binnen het bedrijf.

We moeten inzien dat het dringend tijd is voor verandering

One Tree Planted is een non-profit organisatie die focust op wereldwijde herbebossing. Ze werken samen met verschillende lokale organisaties en bedrijven over de hele wereld die zich inzetten voor herbebossing.

Waarom bomen?

Baldwin works together with One Tree Planted & donates trees Bomen zorgen voor gezonde lucht, ze filteren ons drinkwater en ze zijn het leefgebied van meer dan 80% van de biodiversiteit ter wereld. Bovendien zorgen bossen voor jobs voor heel wat mensen en halen ze schadelijke koolstofdioxide uit onze atmosfeer. Omdat ze een grote hoeveelheid koolstofdioxide kunnen opnemen, spelen bossen een grote rol bij het minimaliseren van de klimaatverandering. Wereldwijd kan de bescherming, het herstel en een goed beheer van tropische bossen alleen al zorgen voor 23% van de reductie van koolstofdioxide die nodig is om de opwarming van de aarde te beperken tot 2%.

Samen kunnen we een impact hebben op de duurzaamheid van onze bossen.

Omdat we een voorbeeld willen stellen, omdat we meer willen doen dan alleen het alledaagse, omdat het ons iets kan schelen… We beslisten dat we telkens 50 bomen zullen planten als een van onze websites live gaat vanaf 2019. Een voorbeeld: wanneer we 16 websites bouwen die in 2019 live gaan, hebben we op het einde van het jaar maar liefst 800 bomen geplant!

Hoe werkt het?

Dit project wil de biodiversiteit van de bossen beschermen en wil ervoor zorgen dat toekomstige generaties dezelfde kans krijgen om alles te verkennen zoals wij dit al decennia lang deden.

Daarom combineert One Tree Planted alle donaties van elk project en stuurt de fondsen naar hun herbebossingspartners. Afhankelijk van het project worden de beste boomsoorten gekozen, waarna de lokale gemeenschappen deze planten. Het planten gebeurt meestal in het regenseizoen, wanneer de grond nat is en optimale omstandigheden biedt voor de boompjes.

Na het planten zijn de partners verantwoordelijk voor het onderhoud van de bomen. One Tree Planted zorgt voor regelmatige updates in de vorm van foto’s en milieurapporten.

Wat we al gedaan hebben…

Ondertussen zijn we al drie maanden verder sinds de start van 2019. Wat hebben we tot nu toe gedaan?

Voor de go-live van Little Kings and Queens in februari, hebben we bomen gedoneerd voor projecten op de Kilimanjaro in Tanzania, ook wel bekend als ‘het dak van Afrika’. Het is de hoogste vrijstaande berg ter wereld waar bossen in een hoog tempo afnemen. We kozen ervoor om onze bomen hier te planten omdat het de balans zal herstellen en de armoede in landelijke gebieden zal bestrijden.

Baldwin plants trees around the world

Voor de go-live van Lietaert in maart, hebben we bomen gedoneerd voor het regenwoud in de Kalimantan-regio in Borneo, de thuisbasis van diverse diersoorten zoals orang-oetans, Sumatraanse tijgers, Maleise beren en meer dan 1700 vogelsoorten. Het regenwoud wordt bedreigd door bosbranden, de palmolie-industrie en illegale mijnbouwactiviteiten. Herbebossing helpt bij de bescherming van bedreigde diersoorten, de vermindering van de impact van bosbranden en de opbouw van lokale gemeenschappen.

Bij de go-live van Vijgeblad in maart kozen we voor het Andesgebergte in Zuid-Amerika. De bossen zijn een belangrijke bron van water, voedsel en jobs voor de lokale inheemse bevolking. Het bos is ook van essentieel belang voor ontelbare gemeenschappen en steden stroomafwaarts, omdat de stroomgebieden van de Andes uitmonden in het Amazonbekken. De bergen worden al jarenlang geconfronteerd met ontbossing veroorzaakt door een toenemend bevolkingsaantal en toenemende landbouwproductie.

Medicare ging live in Maart. We doneerden vijftig bomen aan het Australische eiland Tasmania, een van de laatste plekken waar veel Australische bedreigde diersoorten kunnen gedijen. Jammergenoeg hebben eeuwen van landbouw in het Tasmaanse binnenland de vele diersoorten doen slinken en de biodiversiteit gereduceerd.

Het doel is niet om meer sympathie te krijgen of om op te scheppen over onze acties. We willen andere bedrijven inspireren om mee te doen met ons. We are all in this together! Contacteer ons zeker voor meer vragen.

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen