FAN Courier Module in Magento 2

Magento is een zeer uitgebreid opensource e-commerce platform met heel wat features die flexibiliteit bieden naar onze klanten toe. Magento 1 was al fantastisch uitgerust met een heleboel functionaliteiten die elke bedrijf nodig heeft om met een webshop te kunnen beginnen. Tegelijkertijd had Magento 1 ook de mogelijkheid om mee te groeien met het succes van dat bedrijf: ERP integratie, transactie e-mails, één interface dat controle geeft over verschillende websites, CMS voor vlotte aanpassingen aan landingspagina’s, online betalen, logistiek, etc.

Versie 2 van Magento werd gelanceerd eind 2015. Deze upgrade van het vertrouwde e-commerce platform zorgde voor heel wat uitdagingen. Bijvoorbeeld, tijdens het ontwikkelen van een M2 webshop van onze klant Joliette realiseerden we dat er via het Magento 2 framework geen mogelijkheid bestond om een specifieke logistieke module van het Roemeense logistiek bedrijf FAN Courier te integreren. Wanneer we op zo een probleem stuiten vinden we steeds een creatieve oplossing via de wondere wereld van ‘custom development’.

Soms moeten we development volledig in eigen handen nemen.

Een overzicht met tracking nummers die de webshop administrator kan bekijken, printen en annuleren;Omdat we de lancering van deze nieuwe online shop niet wilden vertragen besloten we om de mouwen op te stropen en zelf een oplossing te schrijven in de vorm van een speciale module die perfect integreerde met de servers van het logistiek bedrijf. Door deze nieuwe module konden we nu verzekeren dat een bezoeker tijdens de betaling een leveringsmethode kan kiezen op basis van zijn of haar locatie waarbij de prijs van levering in real-time weergegeven word. Andere functionaliteiten van deze module zijn:

  • De optie om het pakket te openen bij aflevering;
  • Verzekering van de zending;
  • Een cron dat de gegenereerde tracking nummers naar FAN Courier zendt om het transport te regelen.

Voor het bouwen van deze module heeft FAN Courier ons enkel toegang gegeven tot hun API documentatie. Op basis hiervan hebben we onze custom module helemaal zelf gebouwd.

Hoe werkt deze module dan eigenlijk?

De module voegt FAN Courier toe als een verzendingmethode in Magento 2. Wanneer de klant een bestelling plaatst berekend deze de verzendingskosten gedurende de checkout.

In de Admin interface van de webshop worden er automatisch tracking nummers gegenereerd voor het pakketje en deze nummers worden ook automatisch doorgemaild naar de klant in een bevestigingsmail en word toegevoegd aan zijn online account. Dankzij deze nummers kan het pakketje opgevolgd worden via de website van Fan Courier.

Werken met nieuwe technologieën is altijd spannend en goed voor de groei van je bedrijf. Maar hou er rekening mee dat er steeds bepaalde hindernissen kunnen verschijnen op jouw weg naar succes. En net daarom is het belangrijk om samen te werken met een bedrijf dat samen met jou toekomst gericht denkt.
Hier bij Baldwin houden we ervan om het onmogelijke mogelijk te maken. Zodat jij kan focussen op het groeien van jouw bedrijf. Contacteer ons voor meer info!

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen