Marechal is een groothandelaar van producten voor school, hobby en kantoor, zij verkopen onder andere papier, karton, didactisch materiaal, schoonmaakproducten etc. Marechal is een familiebedrijf dat hoge kwaliteit wil aanbieden aan competitieve prijzen. Er is veel interesse voor hun producten omwille van de niet-toxische materialen die ze gebruiken. Ze verkopen zowel online als offline.

Webshop: www.marechal.shop

Portfolio - Marechal

De eigenaars hadden nood aan een webshop met een clean design die makkelijk toegankelijk is voor de gebruiker. Hun doelpubliek bestaat voornamelijk uit scholen, leerkrachten, instituten en particulieren. Hun account voor scholen en bedrijven had nood aan de mogelijkheid om accounts voor leerkrachten te kunnen aanmaken en beheren.

Design en ontwikkeling

Het project ging van start met een briefing rond de ontwikkeling van de webshop waarbij alle informatie werd doorgegeven die nodig was om te beginnen. Nadat alle eisen werden vastgelegd, konden onze ontwerpers van start gaan met de wireframes. Dankzij een goede planning liep de ontwikkeling als vanzelf. Ons team zorgde ervoor dat de SEO-vereisten geïmplementeerd werden zoals ze vastgelegd waren in een checklist.

Gebruik en tracking

De belangrijkste stappen die we ondernemen voor de lancering van een webshop, zijn de SEO en SEA functionaliteiten. We willen zeker zijn dat Marechal goed geïndexeerd is bij de verschillende zoekmachines en dat de verzamelde gegevens correct en representatief zijn. Daarom implementeerden we tools zoals Google en Bing Webmaster, Google Analytics en Google Tag Manager.

Lancering van de website

Vooraleer de website enkele dagen soft live ging, werd alles getest door ons team en door onze klant. De website is gemaakt in Magento 2, die komt perfect tegemoet aan de noden van een webshop. De beheerder weergave is gemakkelijk te volgen en bevat alle functies die nodig zijn in e-commerce.

webshop ontwerp en ontwikkeling bij Baldwin in gent

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen