De 5 meest fantastische webdesign trends van 2018

Omdat het vandaag Internationale Webdesigner Dag is, vieren we deze dag door de wonders van het internet extra te waarderen. Neem even de tijd om naar al die geweldige websites te kijken, met de hand gemaakt door gepassioneerde webdesigners. Zijn ze niet fantastisch?

Om deze dag nog extra te vieren, geven we jou een lijst van de 5 webdesign trends van 2018 die je gewoon niet mag missen. Happy Web Designer Day!

1. Levendige en verzadigde kleurontwerpen

Deze dappere online trend verschijnt steeds vaker. Sinds onze apparaten in staat zijn om steeds meer rijkere kleuren te tonen, gaan webdesigners los op de meest kleurrijke combinaties. Verzadigde, en zelfs tegenstrijdige kleuren, creëeren een levendige website met een dapper imago.

Colourful webdesign

2.Minimalisme

Minimalistische web designs blijven ook in 2018 trendy. Less is more, en comfortabel. Door lege plekken te creëeren zal jouw boodschap meer opvallen en wordt de blik van de gebruiker naar jouw producten geleid. Een helder en rustig design om jouw bezoekers te verwennen.

De webshop van Clouds 9000 verkoopt design producten. Omdat hun fantastische producten alle aandacht verdienen die ze kunnen krijgen, heeft de webshop een simpel design. De tekst blijft op de achtergrond en de kleuren zijn neutraal. De foto’s zijn daardoor het hoofdfocus van de website en dat maakt de UX optimaal.

Minimalism webdesign trends

3. Minimalistische studio shots

Minimalistische studio shots zijn een andere manier om jouw producten in de verf te zetten: de producten worden gefotografeerd op een vlakke achtergrond, zonder enige afleiding. Op die manier is het product of een detail van het product de enige focus van een foto. De productfoto’s van Smappee zijn elegant en smaakvol. Ze geven de webshop een comfortabele look and feel.

Smappee web design

4. Aangepaste illustraties

Deze webdesign trend geeft jouw website een persoonlijk en grappig uiterlijk. Aangepaste illustraties zijn speels en perfect voor funny merken. Omdat een afbeelding meer waard is dan duizend woorden, gebruikt onze eigen website homemade illustraties om te tonen wie we zijn en wat we doen.

5. Grote, vette letters

Een andere dappere trend van 2018 is het gebruik van dramatische fonts. Typografie is een krachtige manier om een persoonlijkheid te creëeren, een bepaalde dynamiek, een sfeer. En naast al die geweldige eigenschappen breng je bovendien ook nog eens een boodschap over. 2018 is het jaar van de grote letters en aangepaste fonts. Grote, vette letters verbeteren de UX en houden de bezoekers aan het lezen.

Illustrator Eva Mouton gebruikt haar eigen handschrift als belangrijkste lettertype van haar webshop. De letters geven haar webshop een persoonlijke en geweldige look. 

Heb je genoten van onze webdesign tips voor 2018? Kijk dan ook even naar onze andere projecten en get inspired.

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen