Rottaprint heeft een volledige online rebranding uitgevoerd met een website upgrade. Het is de grootste flexografische producent van zelfklevende labels en flexibele verpakkingen met kantoren in 3 Europese landen. De naam Rottaprint is een deel van de bedrijfshistorie en verwijst naar het technologische process van het printen. Het team besliste in 2019 dat het tijd was om een vernieuwing van de identiteit door te voeren en daarvoor riepen ze de hulp in van Baldwin. We waren meer dan blij om mee te bouwen aan deze website om daarmee het bijna 30 jaar oude verhaal van Rottaprint te versterken.

Website: rottaprint.com

“De rebranding was nodig omdat de vorige bedrijfsnaam voor verwarring zorgde. Een bedrijfsnaam of merk bestaat enkel in het hoofd van de consument, het bedrijf en de organisatie is door een rebranding niet echt geïmpacteerd.”

Ontwikkeling

We maakten een overzicht van de functionaliteiten die we nodig achten om de essentie van Rottaprint kristalhelder weer te geven aan nieuwe en bestaande klanten.

De homepage is een gecureerde mix van alles wat je moet weten over het bedrijf – de producten, gebruikte technologien, reviews en contact informatie.

Het Baldwin team stelde een simpel design voor zodat de boodschap volledig in de spotlight komt te staan en zodat de klanten meteen de meest relevante informatie kunnen terugvinden.

Opvolging en analyse

We leveren steeds SEO en SEA functionaliteiten voor elke website die we lanceren. Bijvoorbeeld om er zeker van te zijn dat alle pagina’s correct geïndexeerd zijn bij de verschillende zoekmachines.

De configuratie van Google Analytics met een toevoeging van custom events laat ons toe om nauwkeurig het gedrag van de website bezoekers te meten.

De Google Tag Manager zorgt voor het makkelijk toevoegen van andere externe tracking software.

Google en Bing Webmaster tools werden geconfigureerd om de organische groei accuraat weer te geven.

Marketing

Na de voltooiing van de Rottaprint website zorgde ons marketing team voor het op punt zetten van alle mogelijke SEO instellingen. We verzorgden ook de social media campagnes die de rebranding van Rottaprint in de kijker moesten zetten.

De go-live van de website heeft heel wat media aandacht gekregen. Om er zeker van te zijn dat iedereen de nieuwe website makkelijk en snel zou kunnen vinden zorgden we ook voor Google search campagnes.

 

Zoek je naar experts die je kunnen helpen met een volledige online rebranding of wil je jouw website eens volledig aanpakken? Aarzel dan niet om eens met het Baldwin team te komen praten.

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen