Webshop ontwikkeling, user experience en tracking van gebruikers. Dat zijn de services waar we Matthys hebben bijgestaan. De aangename samenwerking starte al bij de eerste meeting. Matthys is een specialist in werktuigen, materialen en gereedschap om auto’s en moto’s te restaureren: zandstraal materiaal, verf, polijst machines, olie, electronisch gereedschap, etc. Het bedrijf verkoopt over heel Europa aan zowel professionals als hobbyisten en richt zich vooral op het helpen bij de herstellingswerken van hun doelpubliek.

Webshop: www.matthys.net

Hoe hebben we hen geholpen

Als je ons portfolio een beetje kent, dan weet je ondertussen al een beetje hoe we werken. Onze samenwerkingen starten steeds met een briefing voor development, in deze fase verzamelen we alle data die we nodig hebben om het werk te kunnen inplannen.

Een technisch onderzoek helpt ons dan om alle info te verzamelen die we nodig hebben voor de structuur van de website. We passen deze wireframe aan gebaseerd op de feedback van de klant voor we een finale versie ontwerpen

Omdat Matthys verkoopt aan klanten over heel Europa is deze website een ‘multi-language’ project. Dit beïnvloed niet meteen het design van de website maar wel de achterliggende structuur. Het design zelf moest simpel en makkelijk te absorberen zijn. En eens gelanceerd was het aan onze marketeers om met de ideale setup er voor te zorgen dat de website naar ongeziene hoogte groeit.

Design & development

De echte uitdaging bij webshops is het vertalen van een concept van het bedrijf naar een goed uitziende, makkelijk te navigeren website. Ons team van designers zorgde voor een strak design dat de producten optimaal in beeld brengt voor de klanten. De product categorieën zijn makkelijk te en intuïtief te vinden.

De developers installeerden een test server en het platform, integreerden de nodige modules en programmeerden functionaliteiten op maar van de klant. De producten werden gesynchroniseerd via een ERP oplossing. De webshop is ontwikkeld met Magento 2 omdat dit platform makkelijk kan voldoen aan de hoge eisen die gesteld werden.

SEO & SEA

SEO & SEA functionaliteiten spelen een cruciale rol bij het opzetten van de configuraties van de website voor en na de lancering. We zorgen er voor dat de webshops die we ontwikkelen op de juiste manier geïndexeerd worden door de verschillende zoekmachines en dat alle marketing data op de juiste manier verzameld word.

Daarom zorgen we voor een vloeiende implementatie van tools zoals Google Analytics, Google Tag Manager, Google Search Console en Bing Webmaster Tools. We zorgen er ook voor dat alle 301 redirects op de juiste plaats zitten en dat alle accounts optimaal geconfigureerd zijn.

De lancering

We zorgen er voor dat alle puntjes van de go-live lijst afgewerkt zijn en dat alle functionaliteiten door ons team en de klant volledig getest zijn. Deze webshop staat alvast live en is te bewonderen via www.matthys.net.

We hebben een heel gevarieerde waaier aan klanten en webshops: Van niche fashion merken zoals Rosette la Vedette, tot internationale vrijetijdsbedrijven zoals CanvasCamp of internationale automotive bedrijven, zoals Matthys.

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen