De enige Instagram #hashtag handleiding die je nodig hebt

– not another guide for dummies –

Hashtags zijn een belangrijk onderdeel geworden van de pop cultuur. We gebruiken ze op Instagram, Twitter, Facebook en zelfs in SMS berichten. Ze groeiden snel van grappig naar serieus en nu zijn ze niet meer weg te denken uit social media.

Speciaal voor 1 April hebben we een ultieme hashtag handleiding geschreven. De enige die je ooit zal nodig hebben.

#1 Gebruik altijd zoveel mogelijk hashtags

Twijfel je tussen honderd hashtags of geen hashtags. Aarzel dan niet langer! Gebruik er zo veel mogelijk, sommige mensen lezen liever jouw hashtags dan je eigenlijke beschrijving.

#2 Maak het moeilijk of maak het helemaal niet

Als jouw volgers niet in slaap vallen tijdens het lezen van je hashtag, dan ben je fout bezig. Het is je ultieme bedoeling om je volgers te ergeren!

Probeer het zelf maar beter te doen:

#supertastylargeandinchargetexastoasttwohandwichmadewithdeliciousonehundredpercentwhitemeathandbreadedchicntendersandyourchoiceofclassicorspicypapasauceeitherwayyoucantgowrongwowthatsoundsgoodyouneedtotryoneitsonlyavailableforalimitedtimeImgoingtohavetogogetonemyselfareyoustillreadingthisseeyouatAandW

#3 Gebruik zoveel mogelijk hashtags die niets met je merk, product of bedrijf te maken hebben.

Wil je er super interessant uitzien en intelligent overkomen bij jouw fans? Gebruik dan hashtags die niets te maken hebben met het onderwerp van de foto. Een foto van jouw bureau is altijd het ideale moment om hashtags over eten te gebruiken.

#4 Niet twijfelen om te smeken bij je volgers

Sympathie opwekken werkt altijd. En dat doe je best door wanhopig over te komen. 

#like4like #follow4follow #likeforlike #followforfollow

Voeg deze toe aan al jouw posts en je zal er ongetwijfeld veel die-hard fans aan overhouden.

 

 

 

#5 Als je beschrijving langer is dan je hashtags, dan zit je met een probleem

Weet je wat? Misschien heb je wel helemaal geen beschrijvende tekst nodig. Eén hashtag zegt meer dan duizend woorden. Leer van de gootmeesters Jimmy Fallon en Justin Timberlake, zij hebben succesvol een volledige conversatie kunnen voeren door enkel hashtags te gebruiken. 

https://www.youtube.com/watch?v=57dzaMaouXA

Baldwin hashtag guide - 1st of April

#6 Durf anders te zijn

Volg zeker de regels niet. Je kan zo creatief zijn als je zelf wil. Plaats die hashtags gewoon overal. Voor je beschrijving, in het midden van je tekst of voor de durvers – als tekst in de foto voor een maximum impact.

#7 Hashtag alles in je omgeving

Hashtags maken je bekend bij een wijd publiek. Gebruik ze zelfs in e-mail communicatie, belangrijke board meetings en in het dagelijks leven. #Hashtag #Everything #Around #You

#8 Gebruik dezelfde hashtags voor alle posts die je creëert

Je weet wat ze zeggen over marketing – consistentie is king. Gebruik steeds dezelfde hashtags zodat je volgers ze vanbuiten kunnen leren.

#9 Herhaal hashtags in dezelfde post

Nu je aan puntje negen zit, zal je het ondertussen wel al begrijpen: herhalen is consistentie en consistentie is king. Nu je dit gelezen hebt ben je weer volledig mee met wat er reilt en zeilt in de digitale wereld. Ga maar snel aan jouw vrienden al deze tips en tricks verkondigen en je bent gegarandeerd plotsklaps ‘Instagram expert’.

#10 Misbruik trending hashtags

Toon ons hoe cool jouw bedrijf echt is. Uiteindelijk is het toch niet raar om jezelf te promoten met irrelevante hashtags. Niet?! #metoo

+1
Extra tip: Geloof nooit een blogpost die gelanceerd is op 1 April. #FoolsDay

Bij Baldwin houden we van een gezonde dosis plezier. En we konden echt niet weerstaan aan een april grap 😉
Ondertussen hebben we wel een zeer handige Instagram Hashtag Handleiding geschreven waarin je ontzettend veel tips en trucjes kan vinden. Bekijk het hier!

 

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen