10 tips om thuiswerken aangenaam te maken

Een heel aantal mensen die nu van thuis uit moeten werken hebben geen ervaring met het organiseren van hun huiselijke werkplaats. Onze 10 thuiswerk tips laten jou deze nieuwe stijl van werken omarmen zonder in te boeten aan productiviteit.

Het Covid-19 virus zorgt ervoor dat velen van ons van thuis moeten werken. Ook het Baldwin team werkt nu volledig van thuis uit. We moeten deze trend als werknemers omarmen omdat we bij de gelukkigen behoren die nog steeds kunnen doorwerken op een veilige manier.

10 tips for a pleasant working from home experience in times of Coronavirus

Een heel aantal bedrijven stuurt nu hun werknemers naar huis zonder ze te voorzien van een manier om met zo weinig mogelijk hindernissen te blijven doorwerken. Maar net nu is het de bedoeling om heel georganiseerd te werken om een zo stabiel mogelijke werkklimaat te behouden.

Probeer zo veel mogelijk te focussen op jouw werk en panikeer niet bij elke nieuwe nieuwsupdate die je probeert af te leiden. Blijf positief en sta niet stil naar wat er nu verloren gaat maar focus op de toekomst. Wees proactief en als je werkdruk iets te laag is zoek dan naar die kleine taken die je al heel lang wil doen maar nooit de tijd voor had.

Werk aan een betere wereld in deze tijden van isolatie en blijf bouwen aan een sterke relatie met jouw collega’s en klanten.

In een tijdperk waar thuiswerk plots de standaard geworden is geven we graag enkele tips om georganiseerd en gefocust te blijven:

  1. Creëer een gedediceerde werkplek in jouw huis. Het is jouw huis, dus geef zeker een persoonlijke noot aan jouw bureau en maak het voor jou zo comfortabel als je maar kan.
  2. Kies een werkplaats waar het stil kan zijn wanneer dat nodig is. Zorg dus dat je de deur kan sluiten om te verhinderen dat jouw hond of kat je even komt afleiden tijdens een moeilijke taak. En hou zoveel mogelijk geluid buiten van je andere huisgenoten.
  3. Start vroeg en behoud je ochtendroutine. Als je ‘s morgens start met een koffie aan jouw bureau terwijl je de eerste e-mails doorneemt, doe dan net hetzelfde aan jouw nieuwe werkplek. Houd je zo veel mogelijk aan dezelfde routine en werkuren. 
  4. Gebruik een webcam of smartphone om op een meer persoonlijke manier te connecteren met collega’s tijdens de aankomende meetings.
  5. Het lijkt wellicht leuk om in pyjama of roze eenhoorn onesie te blijven werken, maar zoals we al eerder vertelden, blijf bij je normale routine en draag de kleren die je zou dragen op de werkvloer. Je weet immers nooit wanneer je baas of klant plots een video call wil starten met jou.
  6. Neem een middagpauze zoals normaal en stap weg van jouw computerscherm om ook een volledige digitale pauze te hebben.
  7. Wees er meer dan ooit voor jouw collega’s. Houd het niet enkel tot de strikt noodzakelijke e-mail communicatie, maar probeer ook geconnecteerd te blijven op een meer persoonlijke manier. Pols af en toe hoe zij omgaan met de ingrijpende veranderingen.
  8. Neem een pauze wanneer dat nodig is. Neem iets om te snoepen, neem iets te drinken. Doe gewoon alsof je thuis bent 🙂
  9. Blijf op de hoogte van wat er gebeurt in de wereld, maar lees niet te veel negatief nieuws.
  10. Mis je de sociale aspecten van jouw werkomgeving? Neem dan zeker eens een koffie pauze samen met de collega’s tijdens een videochat. Niets zo gezellig als een koffieklets om op de hoogte te blijven van werk en privé gebeurtenissen.

Maar boven alles: Je bent niet alleen. Iedereen heeft het hier moeilijk mee. En de dagdagelijkse vloeiende communicatie zal niet altijd verlopen zoals je het zou willen. Maar wees proactief en ga achter de antwoorden op jouw vragen aan en geef ook zo snel mogelijk de nodige info aan jouw collega’s of klanten. Deze aanpak houd het hele team draaiende wanneer de normale levendige dynamiek van de werkvloer wegvalt.

Extra tip

Wens jouw collega’s een leuke avond wanneer de werkdag gedaan is!

Neem zeker ook een kijkje naar ons blog artikel over de impact van een pandemie op bedrijven met en zonder een webshop.

We wensen iedereen veel sterkte tijdens deze moeilijke tijden.
Team Baldwin

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen