Ons partnership met UC Experts is meer dan het ontwikkelen van een nieuwe Magento 2 webshop. Het Baldwin team was ook betrokken bij het hele rebranding proces. Met een nieuwe bedrijfsnaam kreeg de webshop een nieuw domein, design en website structuur. Bovendien zijn we verheugd dat ons digitale marketingteam werkt aan SEO-optimalisatie en SEA-campagnes.

rebranding campagne UC Experts

Webshop: https://www.ucexperts.eu/en

Distributeur webshop ontwikkeling

UC Experts is een distributeur van unified communications. Hierdoor wijkt de site af van B2C webshops. Je kan al hun producten en services bekijken wanneer je geen partner bent. Echter kan je geen prijzen zien of producten kopen. Alleen geregistreerde partners kunnen inloggen en een daadwerkelijke aankoop doen.

De webshop heeft een nieuw domein gekregen omdat het bedrijf van naam is veranderd. UC Experts maakt plannen om verder internationaal te groeien. Daarom hebben we er een multi language website van gemaakt.

Het bedrijf biedt een breed scala aan unified communication producten, van veel verschillende leveranciers. Het was een uitdaging om het voor de klanten gemakkelijker te maken om zo snel mogelijk de juiste producten te vinden. We hebben het de bezoekers echter mogelijk gemaakt om meer dan 60 filters te gebruiken! Zo vinden ze hun weg door alle producten en categorieën.

Marketingdienst voor webshop

Met de go-live van de webshop hebben wij alle tracking configuraties verzorgd. Dit omvat het opzetten van Google Analytics, Google Tag Manager en Google en Bing Webmaster Tools. Bovendien werken onze digitale marketingexperts samen met UC Experts om hun bedrijf een boost te geven.

SEO

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces van het optimaliseren van de webshop, zodat zoekmachines het bedrijf als een top resultaat laten zien. We zijn dit proces begonnen met een volledige SEO-audit. In deze audit kijken onze marketeers naar de huidige staat van de website, de gestructureerde data, pagina-optimalisaties, snelheid en andere technische aspecten.

Na de SEO-audit begint het leuke gedeelte! Onze marketeers en developers werken nu nauw samen om de algehele SEO van de webshop te verbeteren, in samenwerking met UC Experts. We zullen de site blijven onderhouden zodat deze up-to-date is voor SEO-wijzigingen in de toekomst.

Google advertenties

Daarnaast halen we met advertenties op Google extra traffic naar de website. We zijn begonnen met een analyse van concurrenten en een zoekwoordonderzoek. Vervolgens hebben we de Google Ads campagnes opgezet om IT-professionals te targeten. Gedurende ons partnerschap zullen we de advertenties onderhouden en optimaliseren, zodat UC Experts nieuwe leads krijgt om partners te worden.

LinkedIn advertenties

We schreven eerder over de efficiëntie van LinkedIn Advertising voor B2B. Omdat UC Experts een B2B-bedrijf is, hebben we besloten om advertenties op LinkedIn op te zetten. De focus ligt hier op drie dingen: geweldige targeting, interessante en relevante inhoud. LinkedIn is het perfecte platform om IT-professionals te benaderen. Bovendien maken we hen bewust van alle voordelen om reseller te worden voor UC Experts.

Email campagnes

UC Experts kreeg niet alleen een nieuwe webshop maar ook een nieuw domein, naam, stijl en fysiek adres. Als gevolg hebben we geholpen met de rebranding campagne. De partners van de distributeur zijn het gemakkelijkst te bereiken via e-mailcampagnes. Daarom hebben we een rebranding campagne gemaakt met Campaign Monitor. Ons team is verantwoordelijk voor het ontwerp, de inhoud en de creatie van de mails. We zijn begonnen met een maandelijkse nieuwsbrief, die eerst focuste op het nieuwe merk. Op deze manier zijn alle partners op de hoogte van de rebranding. Erna blijven we hen contacteren met nieuwe producten en bedrijfsnieuws.

Campagne rapportage

De resultaten van ons werk op het gebied van SEO en SEA worden weergegeven in een maandelijks rapport dat we naar UC Experts sturen. Ten eerste tonen we in dit rapport gedetailleerde informatie over de webshop analyses. Dit omvat sessies, bounce percentage, omzet, demografische informatie,… Vervolgens geeft het rapport informatie over productprestaties, website-zoektermen, bestemmingspagina’s en gegevens over de shopping flow. Tot slot toont het rapport voor alle verschillende campagnes de kosten, prestaties en verkopen.

Succesvol partnerschap dat verdergaat

We waren erg blij met de rebranding en go-live van de webshop. Inmiddels is UC Experts een bekende naam in de Unified Communications-industrie. Het partnerschap wordt voortgezet met onderhoud door ons development team. Samen met onze digitale marketeers zal UC Experts de komende jaren internationaal groeien. We zijn erg verheugd om weer een van onze klanten te helpen met hun succes!

Heeft uw bedrijf een rebranding campagne nodig? Op zoek naar een nieuwe webshop om uw bedrijf te laten opvallen en een boost te geven? Vertel ons alles over uw dromen, zodat we partners kunnen worden!

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen