Lotana gebruikte al Magento 1, maar de klant nam contact met ons op omdat ze de upgrade naar Magento 2 nodig hadden. De webshops hadden functionaliteit upgrades nodig, en wij waren de held die ze nodig hadden.

Onze klant houdt echt van games. We bedoelen hiermee dat hij echt van spelletjes houdt. Letterlijk, het is hun bedrijf. Tim Schoors en Marjolijn Van Mellaerts richtten de webshop Spelmagazijn op in 2008. Ze hebben hun passie in zeer korte tijd omgezet in een drukke webshop. Ze leveren bordspellen van bekende merken, puzzels, speelgoed en knutselmateriaal. In 2015 veranderden ze met een rebranding. Echter was de naam “Spel” magazijn (Game shop) niet geheel representatief voor het bedrijf. Zo hebben ze hun verschillende webshops onder één merk gebracht – Lotana. Leuk weetje: Lotana is een combinatie van de namen van de twee dochters van de eigenaren, LieseLOT en ANAbel. En dat vinden we heel schattig.

Het draait allemaal om plezier en spelletjes

Ja, het gaat heel erg om plezier en spelletjes. En we zijn helemaal weg van games! Dit is de reden waarom dit project ons erg dierbaar is. De uitdagingen waren er, want het was een complex project. Lotana bestaat uit vijf subsites: spelmagazijn.be, puzzelmagazijn.be, creatiefmagazijn.be, speelgoedmagazijn.be en miniloco.be.

Webshop: www.lotana.be

Lotana overzichtspagina gezelschapsspellen

Het beste deel van een game: de level-up

Omdat ze een bestaande klant waren, hadden we veel ideeën. De upgrade naar Magento 2 was de perfecte gelegenheid om nieuwe functionaliteiten te implementeren en bestaande te optimaliseren. Eigenlijk een level omhoog. We hebben je verteld dat we van games houden.

We migreerden ook alle producten en klanten van M1 naar M2 en de klant behield zelfs dezelfde wachtwoorden. De level-up is zo soepel. Daarna hebben we de webshop geherstructureerd. Aan sommige features wordt nog gewerkt, zoals het implementeren van de wensen van de klant om internationaal te gaan en het voorbereiden van een meertalige webshop (EN, FR, NL). Voor elke taal creëerden we extra winkelweergaven die waren gekoppeld aan hun hoofddomeinnamen en cross-domein tracking, omdat we ook onze marketingvaardigheden gebruikten. Die zijn trouwens 9000+.

De Magento webshop is verbonden met een ERP. Als resultaat hebben we onze mana-toverdrank en enkele spreuken gebruikt om alles te testen. Zo garanderen we dat alles net zo werkt als op M1. Dat deed het, we hebben die ronde gewonnen.

Zie ons agency profiel op Adobe Solution Partner: partners.magento.com/baldwin

Adobe solutions partner

 

 

 

Het andere beste deel van een game: de beloningen

Ten eerste moeten we stellen dat ons werk onze beloning is. De snelheid van de webshop verbeteren – dat was een welverdiende beloning. Het hele team werkte eraan om alles te optimaliseren en een stuk sneller te maken. Over beloningen gesproken, we moeten je vertellen over het betalingssysteem. De betalingsprovider is MultiSafepay, we hebben alles aangepast om perfect te werken.

Andere systemen die de klant gebruikt, zoals cadeaukaarten, hadden hiervoor speciale modules nodig. De cadeaukaart codes kunnen op de website worden gebruikt of direct naar vrienden worden gestuurd. Het beloningspuntensysteem is een andere geweldige functie. Hun loyaliteitsprogramma biedt 2 beloningspunten voor elke euro die op de website wordt uitgegeven. Woah, net als een real-life game!

De spreuk kan worden gebruikt op

Bedrijven die hun webshop continu willen verbeteren. Snelheid verhogen, functionaliteiten verbeteren, nieuwe implementeren met Magento 2

Bedrijven met verschillende gedecentraliseerde merken die overwegen deze onder één login-interface en hoofdbeheerder te brengen.

Waarom je met ons zou moeten spelen

We houden van games! Daarom houden we van uitdagingen. Maar bovenal zijn we geweldig in multiplayers. Dus als je op zoek bent naar een partner om mee samen te werken, laat het ons weten!

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen