Zichtbaarheid verhogen van je webshop met Google Discovery-campagnes

Google Discovery-campagnes zijn een krachtig hulpmiddel voor adverteerders om potentiële klanten te bereiken op een visueel en aantrekkelijke manier. Deze campagnes kunnen bedrijven helpen om hun advertenties op verschillende Google-eigenschappen weer te geven. Je vraagt je misschien af welke plaatsingsvoorbeelden dit zijn. We hebben het over de Google Discover feed, YouTube Home Feed en Gmail Promotions en Social Tabs.

Om het meeste uit je Google Discovery-campagnes te halen, zijn er verschillende best practices die je moet volgen.

Gebruik de kracht van visuals

Bij Google Discovery-campagnes draait alles om visuals. Om de aandacht van potentiële klanten te trekken, moet je visueel aantrekkelijke afbeeldingen of video’s gebruiken die de boodschap van je merk effectief overbrengen. Zorg ervoor dat de beelden die je gebruikt van hoge kwaliteit zijn en relevant voor je doelgroep.

Kies het juiste advertentieformaat

Google Discovery-campagnes bieden verschillende advertentieformaten, waaronder afzonderlijke afbeeldingen, carrouseladvertenties en videoadvertenties. Elk formaat heeft zijn sterke en zwakke punten. Het is dus belangrijk om het juiste formaat voor je campagne te kiezen. Als je bijvoorbeeld meerdere producten of services wilt laten zien, is een carrouseladvertentie misschien een betere keuze dan een advertentie met één afbeelding.

Targeting effectief gebruiken

Eén van de sterke punten van Google Discovery-campagnes zijn de geavanceerde targetingmogelijkheden. Je kunt je richten op een specifieke doelgroep op basis van hun interesses, demografische gegevens en gedrag. Zorg ervoor dat je deze targetingopties effectief gebruikt om het juiste publiek met de juiste boodschap te bereiken.

Optimaliseer je landingspagina

Zodra potentiële klanten op je advertentie klikken, worden ze naar een landingspagina geleid. De landingspagina moet geoptimaliseerd zijn voor conversie, met een duidelijke oproep tot actie en relevante informatie over je product of dienst. Zorg ervoor dat je landingspagina mobile friendly is, aangezien veel gebruikers je site zullen bezoeken vanaf hun mobiele apparaten.

Controleer uw campagnes regelmatig

Tot slot is het essentieel om je Google Discovery-campagnes regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat ze effectief presteren. Houd belangrijke statistieken zoals doorklikpercentage, conversiepercentage en kosten per conversie in de gaten. Gebruik deze gegevens om je campagnes na verloop van tijd te optimaliseren en waar nodig je targeting, advertentieformaat of afbeeldingen aan te passen.

We hopen dat deze tips en trucs je zullen helpen om de effectiviteit van je campagnes te maximaliseren en meer conversies voor je bedrijf te genereren.

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen