Pagespeed impact van Hyvä Theme op Magento 2

In de laatste jaren heeft het Magento-ecosysteem een flinke upgrade gekregen, met tal van vette thema’s die zorgen voor betere prestaties en gebruikerservaring in webshops. Het Hyvä-thema voor Magento 2 steekt erbovenuit en verandert de game voor het bouwen en beheren van online winkels.

In dit artikel gaan we dieper in op de waarde van het Hyvä-thema voor webshops die momenteel draaien op Luma of andere thema’s, de mate van penetratie op de markt, en we tonen enkele praktijkvoorbeelden om de impact ervan op bedrijven wereldwijd te laten zien.

Het Hyvä-thema voor Magento 2: Een frisse wind

Het Hyvä-thema is een revolutionaire front-end oplossing voor Magento 2 webshops die het ontwikkelproces vereenvoudigt en zorgt voor een strakke, high-performance gebruikersinterface. Het is gebouwd op het Tailwind CSS-framework en heeft een geoptimaliseerde code. Hierdoor is het lichtgewicht en sneller dan andere thema’s, inclusief het standaard Luma-thema.
Als resultaat zorgt het Hyvä-thema voor verbeterde websiteprestaties, geoptimaliseerde SEO en een vette gebruikerservaring.

De waarde van het Hyvä-thema voor Luma en andere thema’s

Prestatie-optimalisatie

Het Hyvä-thema focust op het optimaliseren van de prestaties, wat cruciaal is voor e-commercebedrijven, aangezien dit rechtstreeks van invloed is op conversie en klanttevredenheid. Door gebruik te maken van slimme JavaScript en een minimale inzet van de standaard Magento UI-componenten, zorgt Hyvä voor snellere laadtijden van pagina’s en een efficiënte weergave van content. Dit is vooral handig voor webshops die gebouwd zijn met Luma of andere thema’s die mogelijk prestatieproblemen ondervinden.

Mobile-First aanpak

Aangezien de meerderheid van de online shoppers tegenwoordig mobiele apparaten gebruikt, is het essentieel om een Mobile-First aanpak te hanteren voor e-commerce succes. Het Hyvä-thema biedt geoptimaliseerde mobiele navigatie, responsive designs en vloeiende interacties, waardoor een naadloze ervaring wordt geboden voor gebruikers op verschillende apparaten.

Developer-friendly

Het Hyvä-thema is gebouwd op een moderne stack, waardoor het super tof is om mee te werken voor developers. Met het Tailwind CSS-framework, dat een utility-first aanpak hanteert, kunnen developers het thema snel en efficiënt aanpassen. Dit bespaart zowel tijd als resources in vergelijking met het aanpassen van het Luma-thema of andere oudere Magento-thema’s.

Verminderde time-to-market

Het Hyvä-thema vereenvoudigt het ontwikkelproces, waardoor webshops hun time-to-market kunnen verkorten. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die nieuwe producten, promotiecampagnes of seizoensgebonden sales op tijd willen lanceren.

Marktpenetratie

Sinds de lancering heeft het Hyvä-thema snel aan populariteit gewonnen binnen het Magento-ecosysteem. In september 2021 waren er al meer dan 300 Magento 2 webshops die het Hyvä-thema hebben omarmd, en dat aantal blijft groeien. Met zijn vele voordelen ten opzichte van traditionele thema’s zoals Luma, is Hyvä snel de voorkeurskeuze geworden voor e-commercebedrijven die hun webshops willen optimaliseren.
Het Hyvä-thema voor Magento 2 zet de e-commerce wereld op z’n kop en biedt een moderne, high-performance oplossing voor webshops die draaien op Luma of andere thema’s.

Het Hyvä-thema @Baldwin

Wij geloven zo sterk in deze oplossing dat ons product “Lochting” meer dan 200 shops draaien op Hyvä. Hier zijn er een paar: https://www.lochting.com/en/portfolio/webshops/
Als je overweegt om over te stappen naar Hyvä, hou dan in gedachten dat de markt niet erg vol zit met compatibele modules. Je zou dus wat modules moeten laten vallen die je momenteel gebruikt of ze vervangen door vergelijkbare modules van hier: https://gitlab.hyva.io/hyva-public/module-tracker/-/boards

Daarnaast moet de volledige storefront van je webshop herschreven worden, dus het is belangrijk om de voordelen die eerder genoemd zijn af te wegen tegen je budgetplannen.

Geweldige resultaten

Hier is een van onze klanten die draait op Magento 2.4.5, waar Hyvä aan toegevoegd is.
Resultaten van de Google Lighthouse snelheidstest op mobiele categoriepagina

Met Hyvä


Zonder Hyvä


Resultaten van de snelheidstest op desktop voor de categoriepagina

Met Hyvä


Zonder Hyvä


Resultaten voor mobiel op de homepage

Met Hyvä


Zonder Hyvä


Resultaten voor desktop op de homepage

Met Hyvä

Zonder Hyvä

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen