[Case study] Hoe we organische resultaten verhoogden in slechts 3 maanden

In 2018 beslisten we om te gaan samenwerken met DingGo, kort nadat ze hun website gelanceerd hadden. Ze waren op zoek naar een e-commerce bureau dat hen kwalitatief, kostenefficiënt en deskundig advies kon bieden voor hun SEO, tracking en web development behoeften. Bijgevolg ging het organisch zoekverkeer spectaculair omhoog en verdubbelde het conversieratio in slechts 3 maanden.

De basis van SEO

Eerst controleren we, daarna veroveren we.

De manier waarop we werken legt een aantal aspecten op om SEO-klaar te zijn voordat eender welke prestatieverbeteringen kunnen worden opgemerkt. Vooraleer we groei kunnen opbouwen, is het onze gewoonte om ervoor te zorgen dat de basis duurzaam is. We willen graag exact weten waarmee we te maken zullen krijgen, daarom is een eerste controle dus zeker vereist.

Het is heel belangrijk dat je begrijpt dat we deze check-ups moeten uitvoeren omdat ze een volledig beeld geven van de SEO-situatie van je website. Zonder deze controles zou eender welke aanbeveling een pure gok zijn. Maar vanuit onze ervaring is werken met feiten altijd betrouwbaarder en efficiënter.

Technische SEO & tracking

Een technische SEO & tracking controle garandeert dat de conclusies die je neemt op basis van de (organische) zoekgegevens correct en relevant zijn.

We startten de samenwerking met DingGo door alle implementaties die ze tot dan toe gemaakt hadden te controleren. We bekeken hoe de user tracking geïmplementeerd was, maar ook hoe de Structured Data tags toegevoegd waren aan de website.

Door deze controle ontdekten we dat ze 2 paginaweergaven stuurden voor elke pagina die door de bezoeker bekeken werd en dat hun tracking tools verkeerd geconfigureerd waren.

Bijgevolg hebben we onder andere:

  • Hun Google Tag Manager en Google Analytics configuratie opgefrist, die nu voor een nauwkeurige tracking van de gebruikers zorgt
  • De documentatie voor hun development team uitgeschreven om specifieke user interaction evenementen toe te voegen, om deze te kunnen monitoren in Analytics. Hiermee wordt bepaald waar traffic verloren gaat in de conversion funnel
  • Gevraagd welke Structured Data tags toegevoegd moeten worden om de zichtbaarheid van de pagina in de zoekmachine resultaten te verbeteren
  • De sitemap.xml en de robots.txt bestanden aangemaakt, die de crawlprocedure van de website verbetert eens deze ingediend zijn bij Google

Content & Web structuur

Een controle van de content & web structuur en een verbeteringsvoorstel zorgt ervoor dat je website helemaal klaar is voor Google, en dit vanuit alle mogelijke opzichten, en het biedt een aangename en eenvoudige navigatie aan je gebruikers.

Aan het begin van 2018 hadden ze 13 pagina’s geïndexeerd in Google, inclusief lege landingspagina’s (zonder content), terwijl de concurrentie meer dan 95.000 pagina’s geïndexeerd had.

Daarom stelden we een aangepaste website structuur voor met een geüpdatete hoofdnavigatie, nieuwe secundaire footer-anchors en dynamisch gegenereerde inhoud.


 

In deze fase hebben we ook dit uitgevoerd:

  • Een zoekwoordonderzoek, inclusief de optimale keyword density voor verschillende pagina types, deze zijn momenteel geoptimaliseerd om gebruikers precies te laten zien waarnaar ze op zoek zijn
  • Content en structuur voor meta tags om Google en bezoekers te helpen begrijpen waar de pagina over gaat, en dit binnen een tekenlimiet
  • Een logische en SEO-vriendelijke URL-structuur, zodat Google en bezoekers eenvoudig toegang krijgen tot alle pagina’s op de website
  • Canonical URL vereisten, om ervoor te zorgen dat enkel de meest relevante pagina’s geretourneerd worden bij een zoekopdracht

Het resultaat

Het is nooit makkelijk om de kernstructuur van een website te updaten en al de inspanningen voor development en content gebeuren niet van vandaag op morgen. Het was een langetermijninspanning, met vragen en ideeën die van het ene team naar het andere werden doorgegeven.

Gelukkig is DingGo een klant die onze expertise vertrouwd heeft en we hebben hen zeker niet teleurgesteld.

In slechts 3 maanden, na een van de laatste en belangrijke implementaties, is het organisch zoekverkeer gestegen met 2.000%, is het conversieratio van organisch 4%, staat het aantal pagina’s geïndexeerd in Google op +34.900 pagina’s en hebben ze een gemiddelde positie van 4 voor 75 zoekopdrachten.

Het vraagt heel wat werk aan beide kanten, maar de resultaten zullen alleen zo groot zijn als de tijd die je investeert in je bedrijf.

Heel erg bedankt aan het hele DingGo-team omdat ze ervoor kozen om hun bedrijf te laten groeien, samen met ons!

 

 

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen