De diversiteit in de job van een marketeer is zo gevarieerd dat het bijna onmogelijk is om een “typische” dag op kantoor te beschrijven. Maar, er zijn wel enkele gemeenschappelijke dingen die alle medewerkers in onze marketingafdeling delen: het constant bezig zijn met het verzamelen van accurate data, de passie voor het schrijven van leuke aansprekende teksten, de emoties van een website die live gaat en het optimisme om elk probleem dat we op ons pad tegenkomen aan te pakken.

Ben je geïnteresseerd in een carrière bij Baldwin? Dan zijn we er zeker van dat je wel nieuwsgierig bent naar hoe het er hier aan toe gaat bij ons op kantoor.
Dus, zet je leesbril op, neem iets om te drinken en duik mee in het “Baldwinverse”.

Een normale dag op kantoor

Eén ding dat je moet weten over ons, sommige van ons werken beter aan het begin van de dag en zijn dus wat we noemen, een ochtend persoon. Omdat er zoveel diversiteit is bij de collega’s hebben we dus flexibele uren zodat we naar kantoor kunnen komen wanneer het voor ons het beste past. Bij ons is dat tussen 7u en 10u.

Maar eerst en vooral – KOFFIE

Ik kom het liefst naar kantoor rond 8u30. En wat is mijn motto? Een productieve dag begint steeds met koffie. (we hebben een geweldige koffiemachine die verse bonen maalt voor een optimale smaakbeleving) Normaal gezien drink ik mijn eerste koffie buiten op ons terras samen met enkele andere collega’s, terwijl we druk discussiëren over lopende projecten, een goed boek dat we net gelezen hebben of dagdagelijkse dingen. En het is natuurlijk ook een goed moment om al eens wat mopjes te maken.

Trafiek en campagne check-ups

Ik start mijn werkdag met het inloggen van mijn Google Analytics account, Google Adwords en de Facebook Advertising manager. Je weet wat ze zeggen, doe nooit “high maintenance” zonder ‘’high performance”, dus ik zorg ervoor dat de lopende campagnes goed presteren.

Elke dag rond 11u, het maakt niet uit hoe druk het is, verzamelen we samen voor onze dagelijkse “stand-up meeting”. Het helpt ons om context te geven aan de komende dag. Tijdens deze kort vergadering praten we over de projecten waar we de dag ervoor aan werkten, wat we vandaag zullen doen en praten we met de collega’s over eventuele dingen die ons blokkeren. En zo bouwen we ons plan met taken op waar we vandaag aan zullen werken.

Failing to plan

I know, right??

Terug aan het werk

Wanneer alles vlotjes verloopt zoals gepland, dan is het sowieso een aangename dag. En dankzij ons gevarieerd takenpakket is elke dag anders. Het maakt niet uit of we nu werken aan een digitale strategie voor een nieuwe klant, we advertenties creëren voor een online campagne, we teksten schrijven voor een nieuwe webshop, we druk bezig zijn met het berekenen van ROAS of ROI, er zal altijd een coole inspirerende vibe hangen op kantoor.

Bijvoorbeeld: vandaag, net na de dagelijkse stand-up, werkte ik bijna 3 uur aan een Google Search Campagne voor een van onze klanten. Deze keer rond vastgoed advertenties. Dit is een competitieve markt, maar enkele goede landingspagina’s en een perfecte campagne set-up kan mirakels verrichten. Ik deed keyword research, werkte aan een budgetcalculatie, creëerde aantrekkelijke advertentie teksten en stelde de optimale settings zodat dit ongetwijfeld een succesvolle campagne wordt die voor veel leads zal zorgen.

Lunch met de collega’s

Bij Baldwin is lunch een must. Even een pauze weg van ons bureau en samenzitten om te eten zoals een gezellige groep vrienden is altijd een goed idee. Het is exact wat we nodig hebben om de namiddag in te duiken met verse energie. O ja, we hadden ook nog even een photoshoot met ons team vandaag. Hier is alvast een “behind the scenes” video.

En opnieuw – terug aan het werk

Ik werkte nog aan een nieuwsbrief en ik zorgde voor de opstart van een geautomatiseerde email campagne voor een klant. En nu, nu ben ik dit blogbericht aan het schrijven zodat jullie weten hoe het voelt om een dagje bij Baldwin te werken, vanuit mijn perspectief als marketeer natuurlijk.
Het is bijna 17u30 en ik moet toegeven dat ik enorm veel zin heb in een stuk chocolade. Omdat er niemand chocolade mee heeft ga ik op zoek naar iets anders en vindt ik nog enkele ijsjes in de vriezer. Na deze korte break kan ik luidop zeggen: “ik voel me goed!”. Nu ga ik nog even wat mails beantwoorden en dan ga ik huiswaarts.

Is work/life balance belangrijk voor jou? Geen nood, bij Baldwin zorgen we ervoor dat het werkt!

Tot de volgende keer!

Ioana
Digital Marketer @Baldwin

webshop ontwerp en ontwikkeling bij Baldwin in gent

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen