Een dag bij Baldwin is als een dag in de zoo: elke dag ontdek ik nieuwe dingen en leer ik bij!

Als stagiair was ik enthousiast om met een team te werken dat ik nog niet kende en om kennis te maken met marketing in de echt wereld. Het Baldwin team is een optimistisch, warm en geduldig team van mensen die altijd klaarstaan om te helpen en de tijd nemen om mij dingen uit te leggen.

Benieuwd naar hoe een doorsnee dag op kantoor er uit ziet voor mij? Maak je klaar voor een dag in het leven van een Baldwin stagiair. 

Een dag bij Baldwin als Marketing Stagiair

Wanneer ik rond half tien aankom op kantoor is het al redelijk druk. Ik open mijn mailbox, haal een tasje koffie en praat wat met mijn collega’s.

Wist je dat wij een internationaal team zijn met Belgische en Roemeense Baldwinners? Elke dag om 10 uur neemt het hele marketing team in België en Roemenië de tijd om samen te zitten en te overlopen waaraan we de dag ervoor hebben gewerkt en wat er vandaag op de planning staat. We delen grappige gifs en anekdotes, stellen vragen en rapporteren issues.

Na de dagelijkse meeting is het tijd om aan het werk te gaan! Ik start met een Facebook campagne voor een klant. Ik ontwerp relevante personas, kies afbeeldingen voor de carousel ads en voeg content toe. Na deze creatieve taak is het tijd voor iets technischers. Google Analytics is een geweldige tool om te analyseren hoe bezoekers zich gedragen op jouw website en hoe ze interageren met je ads. Het is echter belangrijk dat de tool eerst wordt geconfigureerd om alle relevante en correcte data die je nodig hebt te verkrijgen. Ik sluit IP adressen uit, creëer doelgroepen en doelen, implementeer cross domain tracking en zet de rest van het Google Analytics account van een nieuwe klant in orde. Ik vind de grote variatie van mijn taken geweldig!

Het Baldwin team - marketing stagiair

’s Middags lunchen alle Baldwinners samen aan een grote tafel. We genieten van onze boterhammetjes en praten over onze hobbies, passies, over grappige mopjes die we hebben gehoord en coole films die we hebben gezien. De lunchpauze is een moment waarin we even niet denken aan werk en plezier hebben.

Na de lunch neem ik nog snel een appel uit de fruitmand en ga terug naar mijn bureau. Ik begin te werken aan een nieuwe Google Ads Search campagne voor design meubels, maar ik heb moeite met het ontwerp van de campagne structuur. Ik vraag aan mijn teamleden of ze me een handje kunnen helpen. Dat is uiteraard geen probleem! We werken samen een structuur uit en ik krijg uitleg over hoe ik nu verder moet werken. Ik heb echt het gevoel dat ik hen alles kan vragen en dat ik steeds meer marketing ervaring opdoe. Dat is zo cool!

Ik werk wat verder, zoek naar keywords voor design meubilair wanneer ik plots merk dat ik al de hele dag neerzit. Tijd om mijn stoel aan de kant te zetten en mijn bureau in een standing desk te transformeren!

Dit was een geweldige dag! Ik heb veel geleerd en heb veel leuke en goede conversaties gehad!

Julia

Digital Marketing Stagiair bij Baldwin

webshop ontwerp en ontwikkeling bij Baldwin in gent

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen