Eerder dit jaar lanceerde de navigatie-app Waze hun splinternieuw advertentieprogramma Waze Local. Gewoon nog een ander advertentie platform, volgens jou? Absoluut niet! Waze Locals missie is niet om mensen naar een webshop te leiden, maar naar echte winkels in de echte wereld. Door lokale bedrijven en lokale autobestuurders te verbinden, biedt de gratis app een unieke manier om te adverteren. Wij van Baldwin vonden dit interessant, dus besloten we om deel uit te maken van hun verhaal en werden partners!

Betrouwbare co-pilot

Vorig jaar voerde de stad Gent een stoutmoedig plan uit met het doel om auto’s te bannen uit het centrum. Dit nieuw circulatieplan had een grote impact: veel Gentenaars moesten nieuwe routes vinden om op hun bestemming te geraken door permanent gesloten straten, veranderde rijrichtingen en verkeersborden, en nieuwe voetgangerszones. Gelukkig konden de bewoners van Gent, dankzij de hulp van de lokale Waze community, vanaf dag één een geüpdate en accurate kaart vinden die van navigeren door het nieuwe circulatieplan een eitje maakte! 

Waze is niet zomaar een navigatie-app. De app stelt zichzelf de missie om autobestuurders vijf minuten te besparen per dag, elke dag. Samen met zijn geëngageerde community van 100 miljoen bestuurders wereldwijd, wil Waze het verkeer tezamen te slim af zijn. Vind steeds de snelste route, krijg real-time verkeersupdates om files of accidenten te vermijden en vind gemakkelijk een parkeerplaats, met de hulp van de grootste community-based navigatie-app!

Hoe is het mogelijk dat de app zo’n succes is? Waze is de grootste community-based verkeers- en navigatie-app. Dit betekent dat elke Wazer uitgenodigd wordt om actief informatie te delen over de weg in hun gebied om anderen te helpen om veilig en snel op hun bestemming te komen. Die community is in hoge mate geëngageerd en loyaal: de 100 miljoen Wazers spenderen wereldwijd een gemiddelde van 20 tot 40 minuten per dag op de app – om de snelste weg te vinden of om andere bestuurders in hun gebied te helpen. De app is erg trots om samen te werken met echte mensen om samen het verkeer te verslaan.

Waze is niet alleen voor autobestuurders…

Waze is niet alleen de beste vriend van bestuurders, maar is ook een geweldige partner voor lokale bedrijven. De gebruikers spenderen veel tijd op de app, waardoor de app waardevolle inzichten over bestuurders kan verzamelen en hen doelgerichte advertenties kan laten zien terwijl ze onderweg zijn. Het is zelfs zo dat bedrijven in de U.S. de navigaties naar hun locaties zagen stijgen met 20% toen ze begonnen te adverteren op Waze, volgens een interne studie van de app zelf. Waze is met andere woorden het levende bewijs dat digitale marketing verkoop in de winkels zelf kan verbeteren!

Waze Ads voor lokale bedrijven

In 2018 werd Waze Local gelanceerd, een advertentieprogramma voor kleine en middelgrote bedrijven om hen te helpen bestuurders uit de buurt te bereiken. De kernmissie van Waze Local is om de aandacht te vergroten en mensen naar de winkel zelf te leiden via een platform dat snel en gemakkelijk is.

In tegenstelling tot de klassieke reclameborden, verzamelt Waze Local informatie over impressies, acties, clicks etc. die het gemakkelijk maken om campagnes te optimaliseren.

Er zijn drie types advertenties om uit te kiezen:

 

  • Branded Pins
  • Promoted Search
  • Zero-speed Takeover

#1 Branded Pins

Branded pins laten de bestuurders weten dat jouw bedrijf op of in de buurt van hun route ligt. De pin toont jouw locatie en toont belangrijke informatie als de bestuurder erop klikt.

#2 Promoted Search

Als je Promoted Search gebruikt, zal jouw bedrijf als eerste verschijnen tussen de zoekresultaten van een bestuurder die in de buurt zoekt naar vergelijkbare diensten. Op die manier zal jouw bedrijf altijd opvallen op drukke routes.

#3 Zero-Speed Takeover

Met een Zero-Speed Takeover, verschijnt jouw advertentie als een pop-up op het scherm van een bestuurder die in de buurt halt houdt voor langer dan drie seconden. Deze advertentie heeft een groter bereik dan de andere twee en zorgt voor meer navigaties.

Baldwin en Waze: het perfecte team ❤️

Het marketing team van Baldwin vond dit geweldig advertentieprogramma zo interessant dat ze een Certificaat behaalden. Dankzij onze expertise erkend door Waze, zijn we nu officiële partners. Dit betekent dat het Baldwin bureau een expert is in bestuurders begeleiden naar de echte bakstenen winkels en bedrijven van hun klanten aan de hand van Waze advertenties. Is dat geen wonderbaarlijk nieuws?

Wil je meer te weten komen over adverteren op Waze of ben je nieuwsgierig naar onze ongelooflijke marketing vaardigheden? Bekijk dan zeker onze website of neem contact op!

webshop ontwerp en ontwikkeling bij Baldwin in gent

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen