Waarom Magento 2 beter is dan Magento 1

Volgens builtwith.com gebruiken 532.428 live websites momenteel Magento. 97.181 onder hen gebruiken al de nieuwste versie: Magento 2. Als je een succesvolle Magento 1 webshop hebt, lijkt een upgrade naar Magento 2 misschien niet dringend. Maar geloof ons: het is een uitgelezen opportuniteit voor jouw webshop. 

Moet ik mijn webshop upgraden naar Magento 2?

Als jouw Magento 1 webshop goed loopt, bestellingen genereert en geen issues geeft, is er misschien geen haast bij. Maar je begint best wel al te plannen om te upgraden, want het wordt snel een must.

 • Voor Magento Commerce versies 1.13 en 1.14 biedt Magento software quality en security support tot en met juni 2020 voor accounts die in goede staat zijn. 
 • Voor Magento Commerce versies 1.9 tot 1.12 biedt Magento software security patches tot en met juni 2020 voor accounts die in goede staat zijn. Dit zorgt ervoor dat die sites veilig en compliant blijven.
 • Software security patches voor Magento Open Source versies 1.5 tot 1.9 worden aangeboden tot en met juni 2020.

Als jouw webshop al te maken heeft met performance issues, dan is het tijd om je migratie naar Magento 2 te plannen.

Waarom Magento 2?

De nieuwste versie brengt fundamentele verbeteringen met zich mee op vlak van technologie, modulariteit en uitvoering.

Wat zijn de belangrijkste redenen voor een upgrade?

 1. De snelheid: Magento 2 laadt veel sneller dat de Magento 1 versies. De homepage, categorieën en productpagina’s laden in minder dan 1.5 seconden. Geweldig toch?
 2. Het responsieve design verbetert de gebruikerservaring en draagt bij aan een betere ranking in zoekmachines zoals Google en Bing.
 3. De navigatie: de admin-interface is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft dus niet erg technisch te zijn om je webshop met succes te beheren.
 4. Het dashboard: geeft een overzicht van je lifetime verkopen, laatste bestellingen, gemiddeld bestelbedrag, zoektermen, bekeken producten, omzet, nieuwe klanten, etc.
 5. Nieuwe producten toevoegen is gemakkelijker dan ooit. Je kan nu zelfs video’s toevoegen naast de klassieke afbeeldingen.
 6. Het checkout-proces is sneller: gebruikers kunnen de checkout beëindigen zonder zich te registreren. Ze worden dan geïdentificeerd met hun e-mailadres. 
 7. Modules & extensies installeren is gemakkelijker.
 8. Maatwerk op zijn best: up-sell, cross-sell, coupons op basis van user behaviour. Dit zijn enkele functies die uw marketinginspanningen belonen. 
 9. Platformcompatibiliteit met geavanceerde technologieën: HTML5, MySQL, CSS3 enz.
 10. Built-in testing framework vereenvoudigt de controle van nieuwe functies en modules. Het vereenvoudigt ook de controle van code quality. 
 11. System integratie: CRM, ERP, inventory management software etc. De RabbitMQ framework bewaakt de communicatie tussen het platform en andere systemen.
 12. Ajax-add-to-cart: Op Magento 1 herlaadde de pagina steeds wanneer een product werd toegevoegd aan het winkelmandje. Dit is niet langer het geval bij Magento 2. De pagina laadt niet opnieuw, dat draagt bij tot een betere user experience. 
 13. Betere browsercaching voor statische content.
 14. Rich snippets op de cataloguspagina’s. Dit benadrukt de nodige informatie in de zoekresultaten en verhoogt de zichtbaarheid van de website.
 15. Sterkere algorithmes maken het paswoord sterker tegen aanvallen
 16. Geminimaliseerd JavaScript vermindert onnodige browser-operaties aan de kant van de klant.
 17. Elastic Search zorgt voor een betere zoekkwaliteit en een geweldige gebruikerservaring.
 18. GraphQL: bulk-API is verbeterd met GraphQL-querytaal voor meer flexibiliteit. Het gebruikt ook het kleinst mogelijke verzoek.
 19. PwA: verbetert de look and feel van websites om de conversies te verhogen
 20. Een eenvoudig vertaalsysteem voor zowel frontend als back-end

Dus, naast de eindigende support zijn er nog veel andere redenen waarom je zou moeten migreren van een Magento 1 webshop naar Magento 2. Je geniet van betere support-oplossingen, betere snelheid, security en uitvoering, en het is veel gebruiksvriendelijker.

Nog niet overgeschakeld? Get in touch with us. We helpen je graag!

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen