Facebook Ads Learning Phase: wat moet je weten?

‘De Facebook Ads Learning Phase’ is een cruciale fase voor elke reclamecampagne. Tijdens deze fase leert het algoritme van Facebook over je advertentie en het doelpubliek, waardoor de prestaties en leveringstijd geoptimaliseerd worden. Deze fase kan echter lastig zijn om te beheren en fouten kunnen je duur komen te staan. Laten we eens kijken naar de do’s en dont’s voor de Facebook Ads Learning Phase om het meeste uit je reclamecampagnes te halen.

Facebook ads Learning Phase do’s

Geef jezelf voldoende leertijd

De Facebook Ads Learning Phase duurt meestal 50 “events”. Deze “events” verwijzen naar het aantal keer dat je advertentie wordt getoond aan een gebruiker die aan je targeting criteria voldoet en een bepaalde actie onderneemt. Gedurende deze tijd verzamelt het algoritme gegevens en optimaliseert het je campagne voor betere prestaties. Zorg ervoor dat je je campagne voldoende tijd geeft om te leren en te optimaliseren voor betere resultaten.

Test verschillende creaties

Het testen van verschillende advertentie creaties is een essentieel aspect binnen de Facebook Ads Learning Phase. Probeer verschillende afbeeldingen, koppen en advertentieteksten om te bepalen wat het beste aanslaat bij je doelgroep. Zo kun je je campagne optimaliseren en de prestaties ervan verbeteren

Controleer de prestaties regelmatig

Het opvolgen van de prestaties van je campagne is cruciaal tijdens de Facebook Ads Learning Phase. Bekijk je advertentie cijfers, zoals doorklik -en conversiepercentages om gebieden te identificeren die moeten worden verbeterd. Breng de nodige aanpassingen aan, zoals het aanpassen van je targeting of budget, om de prestaties van je campagne te optimaliseren.

Gebruik Automated bidding

Automated bidding is een krachtige tool waarmee je de prestaties van je advertentie tijdens de Facebook Ads Learning Phase  kan optimaliseren. Facebook’s bied algoritme kan je biedingen aanpassen op basis van de prestaties van je campagne, waardoor de levering en prestaties van je advertentie worden geoptimaliseerd.

Facebook Ads Learning Phase dont’s

Te veel wijzigingen aanbrengen

Te veel wijzigingen aanbrengen in je advertentie tijdens de Facebook Ads Learning Phase kan het leerproces van het algoritme verstoren. Vermijd grote aanpassingen zoals het aanpassen van je budget of het te vaak aanpassen van je doelgroepen. Maak in plaats daarvan kleine aanpassingen aan je advertentie creaties om het algoritme in staat te stellen effectief te leren en te optimaliseren.

Te restrictief zijn met targeting

Een te beperkte targeting kan het potentiële bereik van je campagne beperken en de prestaties ervan beïnvloeden. Probeer in plaats daarvan je targeting criteria uit te breiden en gebruik de lookalike audiences van Facebook om nieuwe potentiële klanten te bereiken.

Onmiddellijke resultaten verwachten

De Facebook Ads Learning Phase is een proces en de resultaten zullen niet onmiddellijk te zien zijn. Vermijd de verleiding om extreme veranderingen aan te brengen in je campagne voordat het algoritme voldoende tijd heeft gehad om te leren en te optimaliseren. Laat het algoritme zijn werk doen en wees geduldig met de resultaten.

Feedback en statistieken negeren

Het negeren van feedback en statistieken tijdens Facebook Ads Learning Phase kan nadelig zijn voor de prestaties van je campagne. Gebruik de beschikbare gegevens om weloverwogen beslissingen te nemen en de prestaties van je campagne te optimaliseren.

De Facebook Ads Learning Phase is een cruciale periode voor elke reclamecampagne. Door deze richtlijnen te volgen, kun je het meeste uit je advertenties halen en je advertentiedoelstellingen bereiken.Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen