Webdesign Trends in 2021

Als het om webdesign gaat, houdt Baldwin altijd de laatste trends in de gaten. Bij webdesign draait alles om innovatief zijn en constant de schijnwerpers stelen. Met andere woorden: wees niet bang om te experimenteren. Test nieuwste stijlen, technologische vooruitgangen en ontwikkelingen! Wij hebben onze favoriete webdesign trends voor het nieuwe jaar samengesteld.

Donkere modus

De donkere modus is de webdesign trend die in 2020 naar voren is gekomen in zowel web- als mobiel design. Programmaontwikkelaars en programmeurs werken al lang met donkere achtergronden. Uiteindelijk is de donkere modus nu populairder dan ooit voor internet- en smartphone gebruikers. Veel grote techreuzen en populaire websites introduceerden de beroemde ‘Nachtmodus’. Grote namen als Google, Apple, Twitter, Reddit, YouTube en WhatsApp bieden gebruikers de mogelijkheid om gemakkelijk over te schakelen naar donkere achtergronden.

De voordelen van de donkere modus zijn inmiddels bekend. Het heeft invloed op de ogen van gebruikers en vermindert het batterijverbruik. Verder is het gemakkelijker om gefocust te blijven op het werk. Ten slotte stopt de donkere modus het ongemakkelijke gevoel van te helder licht. Geen hoofdpijn meer die aanvoelt alsof je de hele dag in de zon staart. Wij geloven dat de donkere modus in 2021 nog meer aan populariteit zal winnen!

Minimalisme

We hebben dit eerder vermeld, en zullen dit waarschijnlijk blijven doen. Minimalisme blijft een trend in webdesign. In de covid-19 tijden worstelen we allemaal met de chaos, veranderende regels en wetgevingen. Daarom verlangen mensen naar minimalisme in 2021. De bruikbaarheid en eenvoud van minimalistisch design is ontspannend voor gebruikers. Deze trend helpt om gefocust te blijven. Geen chaos en afleiding van de producten dankzij rustgevende kleuren.

Voor een van onze klanten, Lotana, gingen we voor een eenvoudig en duidelijk webdesign. Het project zelf was uitdagend, bestaande uit maar liefst vijf subsites. Daar staat het ontwerp tegenover, dat minimalistisch is. Alles draait om gebruiksvriendelijkheid en de producten in de kijker zetten.

Lotana overzichtspagina gezelschapsspellen

Cartoon illustraties

Stock foto’s voldoen niet langer. De saaie tijden zijn over waarbij websites alleen uit tekst en afbeeldingen bestonden. Webdesigners experimenteren met de mensgerichte benadering. Deze trend heeft alles te maken met emoties en menselijkheid tonen aan gebruikers. Personalisatie is hot. Waarom zou je dus niet ook een persoonlijke noot aan jouw website toevoegen? Bovendien zullen inclusieve cartoon illustraties in 2021 aan populariteit winnen. Het lijkt erop dat we creativiteit hebben om naar uit te kijken in 2021!

Je kan een goed voorbeeld van gepersonaliseerde cartoons vinden op onze eigen website. Alle illustraties zijn gebaseerd op het Baldwin team in actie.

Web Design Cartoon Illustrations

Verlang je naar een nieuw webdesign? Wees niet verlegen, neem contact op met ons!

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen