Bumpfestival – Over de toekomst (van design)

Vorige week lieten onze desigers zich inspireren op het Bumpfestival in Kortrijk. Bumpfestival is een jaarlijkse conferentie voor designers, illustratoren, UX experts etc. Doordat technologie zichzelf constant heruitvindt, verandert de wereld van design sneller dan ooit tevoren. Alvorens we naar het festival vertrokken, hadden we een belangrijke vraag die ons bezig hield: Kan technologie designers vervangen? 

Ervaringen ontwerpen

Volgens Hayley Hughes – experience designer – hebben we de grens bereikt van traditioneel grafisch ontwerp. Computers kunnen net zo goed mooie websites ontwerpen.

Dus technologie kan designers vervangen? Gelukkig voor ons is dat niet helemaal waar. Designers kunnen namelijk iets wat computers niet kunnen: ervaringen ontwerpen

Designers kunnen iets wat computers niet kunnen: ervaringen ontwerpen

Wanneer we een website maken, focussen we ons vaak op de backend, we willen dat de website goed werkt. Die focus op de machine is erg belangrijk.

Maar te veel mensen focussen zich op de machine en te weinig denken aan de mensen die de machine gebruiken.

Computers kunnen mooie ontwerpen maken, maar ze kunnen ze niet makkelijk aanpassen aan de gebruikers en ze zijn niet zo creatief als mensen.

De designers van vandaag moeten zich dus niet enkel bezighouden met visual design, maar ook met user experience en merkpersoonlijkheid. 

Bumpfestival 2018

Machine learning

 

Tevreden met dat antwoord namen we een ander bad vol inspiratie en maakten we kennis met enkele artiesten die technologie gebruiken in hun kunst. We hopen dat jullie hun kunst even geweldig vinden als wij!

Machine learning en AI staan nog steeds in de kinderschoenen. Toch kunnen we al geweldige dingen doen. Andreas Refsgaard – interaction designer – toonde ons zijn werk en inspireerde ons om meer te experimenteren met de middelen die we vandaag hebben. Heb je je computer al altijd willen leren om een hotdog te herkennen, of droom je ervan om een onehand-band te hebben? Dat kan! Gebruik deze machine learning tool van Andreas Refsgaard. 

Denk je dat het onmogelijk is om letterlijk een lied te tekenen? Andreas Refsgaard leerde een machine om zijn tekeningen van muziekinstrumenten te herkenen en maakte zo een eigen liedje.

Animatie en technologie

Eran Hilleli is een animation designer. Tijdens zijn studie tekende hij vooral in 2D. Na verloop van tijd begon hij te experimenteren met zijn computer en maakte 3D animaties. Uiteindelijk ontwikkelde hij een persoonlijke stijl en bewijst zo dat computer kunst heel cool kan zijn. Eran Hilleli maakt graag loops waarin er eigenlijk niet echt iets gebeurt. Ze werken “therapeutisch” voor hem. Wij vinden ze werkelijk geweldig!

Eran Hilleli animation design

Bumpfestival heeft ons geleerd dat de toekomst van de designers een toekomst van creativiteit, technologie en UX is.

Hier bij Baldwin zijn we hier erg enthousiast over en leren we constant werken met nieuwe technologie.

Omdat onze designers creatieve UX experts zijn, geloven wij dat we alle uitdagingen aankunnen. Ben jij op zoek naar een partner om jouw website optimaal te ontwikkelen met een maximale user experience? Wij kunnen je zeker helpen! 

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen