Out at Home is een Belgische specialist in de verkoop van bovengrondse zwembaden en spa’s. Het bedrijf lanceerde reeds een Magento webshop om naast zwembaden ook andere producten aan te bieden voor alles omtrent buitenplezier. Voor de uitbreiding buiten België was het tijd voor een upgrade van de webshop. Hiervoor riepen ze de hulp en expertise in van Baldwin.

Strakke deadline lancering webshop

Out at Home biedt een uitgebreid gamma aan, gaande van zwembaden en spa’s, tot barbecues en serres. Aangezien het voornamelijk gaat om tuinartikelen is deze shop erg seizoensgebonden. Het bedrijf kwam bij ons aankloppen met strakke deadlines, wat dit project extra uitdagend maakte. Het nieuwe domein moest op tijd lanceren zodat de pagina’s van de webshop startten met ranken in Google. Met deze snelle lancering kan de webshop op tijd voor het verkoopseizoen optimaal scoren op vlak van SEO.

Door een vlotte samenwerking tussen alle partijen en wekelijkse meetings maakten we het mogelijk om de deadlines te halen. In slechts drie weken tijd gingen we succesvol live met de nieuwe webshop!  Nu staan alle basis functionaliteiten van de webshop al op punt. Achteraf kunnen we nog verdere verbeteringen doorvoeren waar nodig.

Wijziging domeinnaam

De voorgaande Magento webshop van Out at Home staat onder een .be domeinnaam. Aangezien het bedrijf wil uitbreiden buiten België, was een wijziging naar een ,com domeinnaam noodzakelijk. De oude webshop staat momenteel wel nog actief, om verkoop in België te blijven genereren. In de toekomst zetten we de nodige 301-redirects in orde en gaat de .be domeinnaam stopgezet worden.

Hyvä Thema’s voor Magento 2

Naast Lochting was Out at Home het eerste project waarvoor Hyvä Themes werd geïmplementeerd. Hyvä Themes overschrijft de Magento 2 frontend. Door gebruik te maken van Hyvä Themes, is het mogelijk om sneller een Magento 2 webshop te ontwikkelen aan een lager budget. Onze frontend developers werden bovendien positief uitgedaagd door af te stappen van de layout van Magento.

Webshop functionaliteiten

Magento 2 Page Builder

Page Builder is een Magento extensie voor het creëren van CMS pagina’s door het slepen-en-neerzetten van vooraf gebouwde elementen. We hebben voor Out at Home volledig gebruikgemaakt van de Page Builder. Omdat er geen widgets van developers nodig waren, hebben we het proces zo flink versneld.

Connectie warehouse management system

Onze developers implementeerden het warehouse management system Picqer. De integratie tussen Magento en Picqer synchroniseert automatisch de voorraad tussen de webshop en het stocksysteem. Daarnaast stuurt de webshop de gemaakte orders automatisch naar Picqer. Het warehouse management system houdt de voorraad van Out at Home bij. Als de klant iets koopt, is Picqer verantwoordelijk voor het verpakken en opsturen van het order.

Contactformulier en live chat

De webshop is voorzien van een contactformulier en live chat mogelijkheid. Hiervoor is LiveAgent ingebouwd in de webshop, om beide systemen te centraliseren in één account.

Snelle Magento webshop

We zijn erg trots op het resultaat van deze samenwerking. Op een recordtijd heeft Out at Home een nieuwe webshop, die klaar is om tijdens het zomerseizoen internationaal te scoren. Bovendien heeft de webshop een optimale snelheid, wat de winkelervaring nog prettiger maakt. Dit is ook belangrijk om hoger te ranken, want Google houdt in grote mate rekening met de snelheid van een website.

Ben je ook op zoek naar een Magento webshop die optimaal scoort en jouw bedrijf internationaal laat groeien? Laat ons alles weten over jouw plannen via ons contactformulier!

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen