Online apotheek 24pharma is een van de grootste webshops in België voor geneesmiddelen, schoonheid-en verzorgingsproducten. We zijn dan ook zeer trots om deze online apotheek te voorzien van een gloednieuwe Magento 2 webshop! Het was een groot en uitdagend project, met op maat gemaakte Magento 2 functionaliteiten.

pharmacy webshop 24pharma

PIM voor 3 bronnen productdata

24pharma bezit maar liefst meer dan 25.000 producten en heeft een groot cliënteel. Zowel producten als klanten werden overgezet naar de nieuwe webshop. Voor de producten werd een koppeling gemaakt vanuit de Akeneo PIM naar Magento en de klanten werden gemigreerd vanuit hun oude Magento 1 webshop. Dit Product information management systeem (PIM) verbindt drie verschillende bronnen van productdata: de oude webshop, Medipim en Business Central. Het volledige productbeheer vindt plaats in Akeneo. 24pharma kan hier zelf hun data verreiken, aangezien de connectie is gemaakt naar de Magento 2 webshop.

De Akeneo PIM – Magento 2 connectie maakt het mogelijk om productgegevens over te zetten van Akeneo naar de nieuwe webshop. Ook is er een mogelijkheid om bepaalde producten gedurende de dag snel te synchroniseren. Daarnaast is de webshop gelinkt aan Medipim, een online database van geneesmiddelen, parafarmacie en cosmeticaproducten. Zo worden via de API de afbeeldingen en productinformatie op 24pharma automatisch up to date gehouden.

Tenslotte is er de link tussen Akeneo/Magento en het ERP Business Central. Business Central kan nieuwe producten aanmaken in Akeneo en kan prijs- en voorraadupdates rechtstreeks naar Magento sturen. Omgekeerd pusht Magento orders naar Business Central.

Magento maatwerk webshop

Het ontwikkelen van deze webshop was een uitgebreid proces. Zo werden er diverse functionaliteiten geïmplementeerd om de webshop zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Uitgebreide zoekfunctie

Als zoekfunctie implementeerden we Clerck.io, een zeer uitgebreide zoekmachine gespecialiseerd voor e-commerce. Deze herken automatisch de zoekintentie en context van klanten. De zoekfunctie houdt rekening met speciale tekens, afmetingen, attributen, modifiers en categorieën, net als een echte verkoopmedewerker.

Magento 2 op maat gemaakte functionaliteiten

Vervolgens ontwikkelden we ook functionaliteiten op maat voor 24pharma. Zo is per product de levertermijn zichtbaar, berekend op basis van de huidige productvoorraad. Als een product uit voorraad is, is er bij het product de optie om in te schrijven voor een automatische mail wanneer het terug in voorraad is.

Spaarpuntensysteem webshop

Daarnaast is er een uitgebreid spaarpuntensysteem op de webshop geplaatst. Via een Magento 2 plugin kunnen klanten bij het ordenen van producten punten sparen. Deze verzamelde punten kunnen ze inzetten om kortingen te verkrijgen. Bij elk product staat vermeld hoeveel punten men spaart bij aankoop ervan.

Aangepaste checkout

Een nieuw element aan de webshop is dat de checkout volledig is aangepast naar de noden van 24pharma. Zo is er een opsplitsing tussen de checkout voor particulieren en de zakelijke. Deze opsplitsing maakt de afrekening van het winkelmandje extra overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

De betalingen worden vlot behandeld door Multisafepay. Voor de verzendingen is er een connectie gemaakt met Paazl. Bij deze partner komen alle orders binnen, zodat orders probleemloos verstuurd worden naar de klanten.

Amasty SEO Toolkit

Voor de SEO optimalisatie werd de Amasty SEO Toolkit geïmplementeerd. Deze Magento 2 extensie is ontworpen om webshops hoger te doen scoren in zoekmachines. Via de tool kan 24pharma zelf vlot hun SEO effectief maximaliseren. Het verhoogt de zichtbaarheid van de webshop waardoor er meer organisch verkeer op de site komt.

Voor het ontwikkelen van de 24pharma webshop waren veel partijen betrokken. Ondanks dit uitgebreide proces was er een goede samenwerking gedurende het hele project. De online apotheek 24pharma werkt succesvol verder en blijft groeien. Ben jij op zoek naar een partner om jouw uitgebreide of kleine webshop te ontwikkelen? Laat het ons weten, we zijn altijd enthousiast om jouw idee te horen!

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen