Medipim is een van Baldwins eigen producten. Dankzij het succes groeide Medipim uit tot de meest uitgebreide online database van medische, parafarmaceutische en cosmetische producten. Sinds de oprichting van de database zijn wij verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van de Magento 2 website en platform. Daarnaast hebben we een Application Programming Interface (API) gemaakt. Zo kan de database in elk open of gesloten platform worden geïntegreerd. Nu Medipim exponentieel was gegroeid, was het tijd om de website en het platform te upgraden.

Medipim Internationale website

Internationalisering website

Na de verovering van de Belgische markt, voert Medipim het internationaliseringsplan uit. Wanneer een bedrijf zijn markt wil uitbreiden, is het belangrijk dat de website klaar is voor internationalisering. Met dit voornemen moest de algehele architectuur van de oude site worden gewijzigd. We hebben ervoor gezorgd dat Medipim klaar is om meerdere talen aan te bieden.

Met deze intentie is de site veranderd in een landenstructuur. Hierdoor kunnen de gebruikers kiezen uit verschillende landen met de bijbehorende talen. In de huidige fase van het internationaliseringsplan heeft de website nu een wereldwijd, Belgisch en Franstalig overzicht. Binnenkort zal Medipim echter verder uitbreiden. We hebben verzekerd dat de website en het platform klaar zijn om meerdere nieuwe weergaven op te zetten.

Websitestructuur wijzigen

Upgrade producten

Het basisabonnement, maatwerkoplossing, industrie- en producentenabonnement zijn hetzelfde gebleven. We hebben echter een nieuw product toegevoegd om aangepaste combinaties te maken voor de partnerabonnementen. Het is mogelijk om de database te integreren in een door een partner ontwikkeld platform. Hier kan de klant een combinatie van oplossingen kiezen. Ten eerste hebben we de mogelijkheid gecreëerd om te kiezen tussen een maandelijks of jaarlijks abonnement. Vervolgens zijn er drie soorten abonnementen: integratie van Medipim in software, schermen of automaten en webshop of app. Ten slotte kan de klant kiezen met welke partner hij samenwerkt en op basis daarvan worden de uiteindelijke prijzen aangepast.

FAQ-pagina

Er zijn veel redenen waarom een website een pagina met veelgestelde vragen nodig heeft. Het verbetert namelijk de gebruikerservaring, is geweldig voor organisch zoeken, kan geld besparen op klantenservice,… Daarom hebben we een uitgebreide FAQ-pagina toegevoegd op de website van Medipim. De uitdaging voor Medipim is dat er meerdere doelgroepen zijn. Daarom hebben we de FAQ opgedeeld in een algemeen deel, tips voor medische professionals, tips voor producenten en tips voor developers.

Nieuw website design

Met de website upgrade was een nieuw design nodig. Ons team designers was erg enthousiast om een nieuwe stijlgids voor Medipim te ontwerpen. De hele lay-out kreeg een opfrisbeurt! Daarnaast hebben we passende iconen ontworpen die overal te zien zijn. Het gebruik van iconen in webdesign leidt de verschillende doelgroepen naar hun benodigde informatie en abonnement. Bovendien zijn ze een geweldige aandachtstrekker en geven ze de site een visueel betere look. Uiteindelijk hebben we het design en de iconen gebruikt om een bijhorende folder te maken.

Marketingcommunicatieplan

Op dit moment werkt ons team van digitale marketeers ook voor Medipim. Samen met de contentmanager van het bedrijf maakten we een communicatieplan. In de eerste plaats hebben we gekeken naar de verschillende doelgroepen waarop we ons moesten richten. Op deze manier hebben we voor elke doelgroep het aanbod vastgesteld en de boodschap die we hen overbrengen. Vervolgens zijn de verschillende offline en online kanalen gekozen die Medipim zal gebruiken in hun communicatie.

Daarnaast ondersteunen we Medipim ook met adverteren. We begonnen met Google Advertising en hebben de verschillende soorten advertenties opgezet. Medipim leverde de copy, die wij vervolgens hebben gefinetuned en in de advertenties plaatsten. Op lange termijn blijven we de evolutie van Google Ads opvolgen en helpen Medipim internationaal groeien.

Ben jij als medisch professional op zoek naar een database met actuele productinformatie en afbeeldingen? Kijk eens bij Medipim! Of laat het ons weten als je op zoek bent naar een partner voor ontwikkeling, design of ondersteuning van jouw digitale marketing!

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen