Baldwin ontwikkelde de eerste Magento 2 webshop voor Molecule. De uitbraak van het COVID-19 virus zorgde voor een verschuiving naar webshops door de sluiting van niet-essentiële winkels. Daardoor winkelt zelfs nu nog meer dan 50% van de consumenten vaker online dan voor de pandemie. Ook Molecule besloot dat het tijd was om op de kar van e-commerce te springen. Voor deze webshop hebben we de Akeneo PIM software gebruikt en andere interessante features toegevoegd!

Magento webshop Molecule

Webshop Molecule

Molecule is in België een bekende naam als megawinkel. Ze bieden een breed scala aan producten zoals doe-het-zelf, tuingereedschap, kleding, meubels, elektronica en sportartikelen. De fysieke winkel heeft meer dan 400.000 unieke producten verspreid over 25 afdelingen, allemaal onder één dak. Een echte uitdaging om voor dit familiebedrijf een passende website met webshop te maken. We zijn blij om deel uit te maken van deze inspirerende reis!

Websites goals

Deze Magento website heeft twee hoofddoelen. Enerzijds is het een webshop waarmee Molecule voor het eerst online verkoopt. Het was niet de bedoeling om de 400.000 unieke producten allemaal op de webshop aan te bieden. Er is daarom een selectie gemaakt van degene die nuttig zijn om online te verkopen aan de klanten.

Daarnaast is de website een platform om bezoekers naar de fysieke winkel te lokken. Zo maakt de website reclame voor de producten en kortingen die enkel in de winkel te verkrijgen zijn. Er staat ook een drukte barometer geïmplementeerd op de website die toont hoe drukbezocht de winkel is op dit moment. Zo kunnen bezoekers zien of de winkel volzet is of niet, handig in tijden van Corona en erna.

Akeneo PIM Webshop

Voor het verzamelen, beheren en verrijken van de productinformatie op de webshop hebben wij de Akeneo PIM geïmplementeerd. Zo komt alle data uit één bron: het ERP-systeem Navision. Door de koppeling tussen Navision en Akeneo is het mogelijk om nieuwe producten aan te maken. Bovendien kan het contentteam van Molecule zelf de productdata aanvullen.

Aangepaste verzendkosten

We hebben MultiSafepay geïntegreerd om het betalingsproces te beheren. Voor het verzenden van bestellingen heeft de webshop aangepaste verzendkosten. Zoals eerder vermeld, verkoopt Molecule een breed scala aan producten. Hun aanbod varieert van kleine elektronica tot grote meubels. Met dit in het achterhoofd worden de transportkosten van de bestelling berekend op basis van het product.

Is jouw bedrijf op zoek naar een top webshop? Misschien zijn wij het e-commerce bureau waar jij naar op zoek bent! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen