Septodont verkoopt wereldwijd allerhande tandheelkundige producten aan professionals. Je kan enkel als erkend tandarts bij hen terecht voor zowel verdovende middelen als alledaagse tandheelkundige benodigdheden. Een website hadden ze al. Maar nu was het voor Septodont tijd om ook met e-commerce te starten … En zo geraakten ze tot bij ons! Wij mochten, als test, hun allereerste webshop ontwikkelen.

De webshop ging enkel in België live. Indien de webshop een succes wordt, kunnen we deze uitrollen naar de rest van de wereld waar Septodont actief is. Magento 2 laat het namelijk toe om meerdere shops binnen één installatie op te zetten.

Strak design voor Septodont

Het strakke doch opvallende design sluit naadloos aan bij de huidige (online) huisstijl van Septodont. Navigeren doorheen de website gaat vlot, zolang je niet vergeet om je in te loggen. Het is namelijk nodig om een account aan te maken: Septodont verkoopt enkel aan erkende tandartsen. Bovendien moet het bedrijf zelf je ook goedkeuren. Van zodra je die goedkeuring krijgt, kan je bij hen shoppen.

Maar goed, dit heeft niet veel met het design te maken. Zoals gewoonlijk is het design responsive. Tandartsen kunnen dus op eender welk scherm een shopping spree houden. Ja, enkel tandartsen, want we zeiden het al: een ‘normale’ bezoeker kan niets bestellen. Sterker nog: een gewone sterveling ziet niet eens de prijzen!

 

Magento 2 webshop met bangelijke features

Joepie, features! Ja ja, wij worden helemaal wild van zodra we het over onze coole webshop features kunnen hebben. We bouwden de webshop in Magento 2, waarna we de producten manueel invoerden. Automatiseren is een beetje overkill: Septodont wijzigt hun aanbod nauwelijks, in tegenstelling tot de gemiddelde webshop.

Maar hiermee hebben we het nog niet over de features gehad! Hou je vast, want ze zijn vrij episch.

Link met klantendatabase

Je weet intussen al dat inloggen noodzakelijk is om iets te kunnen kopen. Een link met Septodont’s klantendatabase was dan ook geen overbodige luxe. Hun AX systeem weet namelijk wie is goedgekeurd en dus online kan bestellen. Van zodra je als ‘goedgekeurde’ inlogt, zegt het AX systeem aan Magento 2 dat die klant de prijzen mag zien en kan bestellen.

De link met het systeem is daarnaast belangrijk voor wie verdoving wil kopen. Dergelijke middelen krijg je namelijk niet zo even aan je deur geleverd! Alle anesthesie wordt bij een door de tandarts gekozen apotheek geleverd. Het systeem onthoudt welke apotheek werd gekozen, wat het leven van de shoppende tandarts gemakkelijker maakt. Hoezo? Wel: wanneer je verdovende middelen aan je winkelmand toevoegt, wijzigt het AX systeem automatisch het leveradres naar dat van de apotheek.

Module voor speciale promoties

We installeerden een speciale module zodat Septodont hun unieke promotiebundels online kan toepassen. Het tandheelkundig bedrijf heeft vaker speciale promoties, bestaande uit een specifieke samenstelling van producten. Zo’n promo’s zijn geen standaardpraktijken binnen Magento 2, waardoor we zelf een module moesten bouwen. Nu is het wél mogelijk om vlotjes prijsregels op te stellen en zo de befaamde promotiebundels samen te stellen.

De link met het AX systeem is hier ook van belang. Sommige promoties zijn namelijk enkel bedoeld voor een specifieke klantengroep. Als het AX systeem jou herkent als deel van zo’n groep die recht heeft op een promotie, krijg je die te zien. Behoor je niet tot die groep? Dan krijg je de promo gewoon niet te zien.

De launch

Septodont’s prachtige webshop staat nu al eventjes live. En raad eens? Het werkt! De bestellingen komen vlot binnen, wat Septodont gelukkig stemt. Met als directe gevolg dat ook wij gelukkig zijn. Bovendien kunnen we met goede moed vooruit kijken, want wie weet breiden we wel uit naar de rest van de wereld.

Goed, we gaan hier even recht voor de raap zijn. Je las deze blogpost met een reden. En wie weet ben je intussen overtuigd dat we goed bezig zijn. Is dat het geval? Dan spreken we toch gewoon eens af! Laat van je horen en wie weet starten we wel de samenwerking van ons leven.

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen