Sophistic kreeg haar eerste Magento 2 webshop! Het bedrijf heeft een passie voor interieurobjecten. Je kan er terecht voor antiek, vintage, design, curiosa, kunst, en zo veel meer. De zorgvuldig geselecteerde producten zijn van uitstekende kwaliteit en gekoesterd door vorige eigenaars. De collectie was tot een paar maanden terug enkel op afspraak te bewonderen in een historisch pareltje te hartje Gent. Na het vinden van deze prachtige opslagplaats was er nood aan een platform om de interieurobjecten ook online te verkopen. Een Magento 2 webshop was de ideale oplossing voor hun probleem. Met creatieve en technische know-how begonnen wij Baldwinners vol enthousiasme aan dit project.

Webshop: https://www.sophistic.be/nl

lay-out webshop Sophistic

Gestructureerd design

Het ontwerpen van het design van de webshop in samenspraak met de klant was de eerste stap in dit project. Hierbij ondersteunden onze designers Sophistic bij de implementatie van idee naar een volwaardig concept en later webshop. De structuur van de website werd ordelijk georganiseerd met een onderverdeling per categorie en subcategorie. Dit om de gebruikservaring en vindbaarheid van de producten voor de online bezoekers te optimaliseren.

Het design richt zich op de belangrijkste aspecten bij e-commerce: de producten, productfoto’s en een duidelijke omschrijving en specificiaties die voldoende informatie bieden. In het algemeen straalt de lay-out van de webshop eenvoud en klasse uit.

Gepersonaliseerde module

Uniek aan het Sophistic design is een gepersonaliseerde manier van verzenden. Grote producten zoals fragiele schilderijen zijn niet ideaal om per post te versturen. Hiervoor hebben wij een maatwerk optie geïntroduceerd. Op deze manier is het mogelijk om de meubels in de winkel op te halen of een alternatieve verzendmethode te bespreken.

Tracking & Configuraties

Het marketing team implementeerde en configureerde op de webshop ook enkele tools om nauwkeurig gegevens te kunnen traceren. Zo volgen Google Analytics, Google Tag Manager en Google Search Console gebeurtenissen als nieuwsbrief inschrijving, een geplaatste bestelling, add to cart, etc. correct op. Ook onze eigen SEO module voorziet Sophistic van handige functionaliteiten. Dit draagt positief bij aan een hogere organische ranking in de zoekmachineresultaten.

Baldwin heeft de klant daarnaast wegwijs gemaakt in hoe correct productfoto’s te nemen voor de webshop en instagrampagina. Ook implementeerde we het Instagram-account en andere social media op webshop als plug-in.

De uitkomst van het project was een prachtige webshop, passend bij de kwalitatieve en gesophisticeerde interieurobjecten van Sophistic, succes gegarandeerd.

Wij kunnen ook u helpen

Ben je ook op zoek naar webdevelopers en designers die jou van een prachtige Magento 2 webshop kunnen voorzien? Kom dan eens praten met ons team van Magento experten. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat gemaakt voor jouw bedrijf! Als je nog niet overtuigd bent, bekijk dan onze expertise eens van dichtbij.

 

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen