Fit & Collect by Collectique is een ambitieus e-commerce concept. Oprichtster Claire Tobback wil met Collectique een oplossing bieden voor alle hindernissen binnen online fashion shopping, zoals een gemiste levering aan huis of de rit richting het postkantoor om een bestelling terug te zenden. Het plan: een naadloze shopping ervaring bieden door online webshops te verbinden met offline fysieke winkels. Als online shopper is het vanaf nu mogelijk een bestelling te verzenden richting de paskamer van een lokale winkel in jouw buurt. Pas je bestelling in de shop en neem deze mee naar huis, of laat het pakket terugzenden door de winkel. Op deze manier kan iedere webshop een fantastische merkbeleving bieden én kunnen fashion stores nieuwe klanten verwelkomen.

Collectique shopping flow

Het doel van dit project is het verbinden van online en offline fashion retailers. Om dit tot stand te brengen was een platform nodig waar webshop admins of service points terecht kunnen voor het orderbeheer. Om shoppers de nieuwe Collectique oplossing te kunnen bieden, werd ook een makkelijk te installeren shipping module plug-in ontwikkeld. Last but not least was er uiteraard een website nodig om webshops, merken, winkels en shoppers te informeren, met als doel het Collectique netwerk uit te breiden.

Het Collectique platform

Collectique platform

Design en UX

Het doel van een webshop design is de drempel tot aankoop zo laag mogelijk te houden. Met andere woorden: hoe minder stappen te doorlopen, hoe beter. Maar het platform moest ook makkelijk in gebruik zijn en intuïtief voor een winkel of webshop eigenaar. Deze onderdelen vormden een interessante uitdaging voor onze designers. Tijdens het ontwerp lag onze focus op de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Er is veel aandacht besteed aan alle mogelijke acties van een gebruiker op het platform: het bewerken van een orderstatus, het nakijken van een bezorgadres en het downloaden van het retourformulier. Enerzijds moest de gebruikersbeleving dus simpel zijn, anderzijds moest het platform alle mogelijkheden bieden voor elke denkbare gebruiker.

Ontwikkeling

Het platform voorziet voor de servicepoints en website admins een custom web applicatie in PHP, welke beschikbaar is via een login. Het platform is 100% responsive en geeft verschillende mogelijkheden aan de servicepoints: een orderstatus aanpassen, tracking codes genereren, retourformulieren downloaden en het instellen van een Google Maps API Key op verschillende apparaten. De mogelijkheden voor admins zijn ook uitgebreid: een orderstatus nakijken, de partnerships met verschillende winkels beheren, de beschikbare talen voor zijn of haar webshop instellen, …

De Collectique module

Collectique module

Voor huidige en toekomstige webshops binnen het Collectique netwerk ontwikkelde het Baldwin team een makkelijk toe te voegen Magento module. De plug-in is compatibel met Magento 2 e-commerce platforms en valt makkelijk te installeren. De API die door ons team werd ontwikkeld is ook beschikbaar voor custom integraties op andere e-commerce platforms.

De Collectique website

Design en ontwikkeling

Collectique website
De grootste uitdaging binnen dit project bestond erin het Collectique verhaal te integreren in het design en de inhoud op een toegankelijke en duidelijke manier aan te bieden. De gebruikte illustraties in de how-to video op de homepagina vormden de basis van het design. Om consistentie te verzekeren, werden elementen uit de video gebruikt doorheen de volledige website, op deze manier werd het idee duidelijk gemaakt aan de drie doelgroepen: webshops, stores en shoppers. De website is ontwikkeld in de nieuwste versie van WordPress.

Marketing

Eenmaal het design en de ontwikkeling van de Collectique website was afgerond, zorgde het marketing team voor een 100% SEO proof website: meta tekst werd toegevoegd, web afbeeldingen werden geoptimaliseerd en de tracking werd op punt gesteld. De officiële lancering van de website ging gepaard met heel wat media-aandacht, dus zorgde het team voor een catchy Google search campagne en werd de website makkelijk gevonden.

Het Baldwin back-end team, front-end team, design en marketing team werden allemaal uitgedaagd bij dit project rond een e-commerce oplossing. Aangezien Baldwin een full service e-commerce agency is met experts in alle domeinen, vormden we de perfecte match voor Collectique.

Ben je ook op zoek naar een website bouwer die jouw unieke website ideeën kan waarmaken? Kom dan eens praten met ons team van experten. Je krijgt er zelfs een koffie en een koekje bij ☕🍪

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen