Sereni is een Belgische uitvaartplanner met meer dan 42 ondernemers onder hun vleugels – een aantal dat overigens alleen maar groeit. Uitvaartplanning is het hart van hun business, maar niet het enige wat Sereni aanbiedt. Je kan ook bij hen terecht voor psychologische begeleiding, rouwzorg, wilsbeschikking, levensverzekeringen … Om ook voor deze services de beste kwaliteit te garanderen, werkt Sereni samen met verschillende gespecialiseerde partners. Daarnaast organiseren ze ook evenementen: van informatieve events, tot pure kunst. Hiermee hopen ze de dood uit de taboesfeer te halen. Verder biedt Sereni een groot assortiment aan troostartikelen aan, zoals gedenkjuwelen, gepersonaliseerde kaders, urnen …

De samenwerking met Baldwin is tweeledig: development en digitale marketing. Intussen hebben we al verschillende projecten met succes afgerond, en staat er nog heel wat op de planning. Na al die tijd kennen we elkaar door en door, wat resulteert in een nauw en geslaagd partnership.

De ontwikkeling van een WordPress ecosysteem

Sereni kwam aankloppen met twee grote projecten. In de eerste plaats wilden ze hun webshop met troostartikelen updaten. Daarnaast zochten ze naar een snelle manier om elke ondernemer in een eigen website te voorzien. Dit traject startte oorspronkelijk als een Magento project, maar evolueerde al snel richting WordPress met de WooCommerce module. Hoewel Magento een krachtig platform is, wint WordPress op vlak van gebruiksvriendelijkheid voor een administrator zonder development achtergrond. Het platform is namelijk technisch minder complex en daardoor veel toegankelijker.

Sereni Webshop

Op de Sereni webshop vind je een ruim aanbod aan troostartikelen terug. Dit maken we waar dankzij de synchronisatie tussen WordPress en Akeneo, een Product Information Management systeem. Daarnaast synchroniseerden we Akeneo ook met de Sereni app, zodat we de link met Exact Online (Sereni’s facturatiesysteem) konden verzekeren. Akeneo slaat informatie anders op dan WordPress doet, waarvoor de Baldwin developers een oplossing ontwikkelden. Ze bouwden een custom module die de productdata uit Akeneo vertaalt naar begrijpelijke informatie voor WordPress. We voorzien in een dagelijkse automatische import van alle producten. Dit kan ook manueel, mocht het nodig zijn.

Websites voor uitvaartplanners

Elke ondernemer krijgt een eigen website waarop ze zichzelf en hun services kunnen voorstellen. Bovendien kunnen ze ook troostartikelen verkopen. Ze selecteren zelf welke artikelen ze willen aanbieden. Baldwin ontwikkelde een soort van ecosysteem in WordPress, waaronder alle Sereni websites vallen. Ja, ook toekomstige projecten. De highlight binnen dit project zijn de aanpasbare thema’s. We hebben verschillende thema’s uitgewerkt, van kleurenschema’s tot design. Zo genieten de uitvaartplanners nog van enige creatieve vrijheid, zonder af te wijken van Sereni’s merkidentiteit.

Sereni biedt, zoals eerder vermeld, ook de mogelijkheid aan ondernemers om troostartikelen op hun eigen site te verkopen. Welke producten ze aanbieden, kiezen ze volledig zelf. Dit geldt ook voor blogberichten en andere content: het ecosysteem werkt namelijk ook als een database waarop Sereni content beschikbaar maakt. Het Baldwin development team bouwde een feature om die selectie vlot en simpel te maken. Uitvaartplanners hoeven slechts te selecteren wat ze op hun website willen, waarna dit automatisch op de site verschijnt. Een proces dat slechts enkele klikken vraagt, zonder copy paste, zonder tijdverlies. Enkel een checkbox aanvinken en klaar!

Sereni Webshop en Ondernemer

Toekomstige projecten

Een van de grootste voordelen van dit ecosysteem is hoe gemakkelijk het is om andere projecten toe te voegen. Een administrator heeft maar één account nodig om alle websites te beheren. Technisch gezien is het met deze opzet mogelijk om een volledig nieuwe site in een uur live te zetten! Natuurlijk houden we dan geen rekening met de content wijzigingen. Deze tijdsduur geldt in se ook voor andere, nieuwe websites. Extra ontwikkelingstijd is enkel nodig als er vraag is naar nieuwe features of grote structurele veranderingen.

Ons meest recente project buiten de webshop en ondernemersites, is Samen Onderweg. Het gaat hier over een eventsite, waar gebruikers alle door Sereni georganiseerde evenementen kunnen op terugvinden en er uiteraard ook tickets voor kunnen bestellen. Onze developers bouwden een module die voor elk ticket een unieke code genereert. We moesten bovendien in twee tickettypes voorzien: een standaard ticket en een studententicket. Studenten kunnen namelijk gratis naar de Sereni events. Wanneer iemand deze optie selecteert, staat de prijs automatisch op nul. Na wat zoekwerk slaagde het development team erin om het aankoopproces vlot te doen verlopen, zonder dat deze unieke ticketing opzet voor problemen zorgt.

Digitale marketing voor alle Sereni projecten

Onze focus ligt voornamelijk op Google Search. Elke ondernemer krijg een eigen Google Ads account, gekoppeld aan de Sereni MCC account. Dit geeft ons ruimte om met budgetten te spelen en deze te verfijnen op basis van de noden van een uitvaartplanner. En dat zonder te verdrinken in honderden campagnes! Budgetten bepalen we volgens bevolkingsgraad en de grootte van een ondernemer. Op die manier generen we enkel de hoeveelheid verkeer en potentiële leads volgens wat een uitvaartplanner effectief aankan. Met deze eerlijke verdeelsleutel vermijden we ook het ontstaan van het idee dat bepaalde ondernemers worden voortgetrokken.

Natuurlijk investeren we niet enkel in SEA. Baldwin staat Sereni ook bij om hun SEO inspanningen te verbeteren. We helpen hen met keyword research (ook handig voor onze SEA campagnes) en springen bij waar nodig. Voorzien van metadata, on page copy, schrijven van artikels … Wat Sereni ook nodig heeft, bij Baldwin kunnen ze altijd terecht.

Daarnaast zetten we natuurlijk ook in op sociale media. Vorig jaar werkten we nauw samen aan de sociale media van ONT Roerd, een grootschalig evenement georganiseerd door Sereni. De creatieve aanpak bleek een succes, want we mogen dit nu ook uitrollen naar de officiële Sereni sociale media kanalen.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Aarzel niet om ons te contacteren, want wij helpen jouw business graag een stap verder.

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen