Fashionteam, dat zijn 5 modewinkels in één: Gibsy, Viruss, Rufus, Inconnue en Victory zijn elk gericht op een ietsje ander doelpubliek, maar allen gebeten door merkenmode.

Fashionteam webshop - Baldwin

Vijf merken, één team

Online gaan de vijf sterke merken samen onder één overkoepelende naam: Fashionteam. Voortbouwend op de bestaande branding, koos ons design team voor een clean en helder webshopdesign, dat bij de stijlen van elk van de winkels past.

Omnichannel strategie

De vijf fysieke winkels van Fashionteam zijn al jaren een vaste waarde aan de kust. Om hun klanten nog een betere service te leveren, zette Fashionteam de stap naar omnichannel: de webshop is niet enkel gericht op online verkoop, maar moet ook meer bezoekers naar de fysieke winkels lokken. Om aan die multichannel doelstelling te voldoen, ontwikkelde Baldwin een handige reservatiefunctie, waarmee klanten een kledingstuk online kunnen reserveren, om te passen in één van de winkels.

Op elke productdetailpagina staat een handige maattabel waarmee klanten kunnen bepalen welke maat voor hen geschikt is. In de looks sectie kunnen bezoekers inspiratie opdoen net zoals in de fysieke winkel.

Synchronisatie met XLent

Voor hun fysieke winkels werkt Fashionteam al jaren met het ERP systeem van XLent. Het indrukwekkend gamma van meer dan 6000 producten in dat systeem werd in een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke navigatie gegoten.
Via de back-end van Magento kan Fashionteam zelf bepalen welke producten op de webshop zichtbaar mogen zijn.

E-commerce coaching

De online shop wordt gerund door een dedicated e-commerceteam. Het Baldwin team nam niet alleen de bouw van de shop voor zijn rekening, maar stond het nieuwe team ook bij met de nodige e-commerce coaching op vlak van SEO, Fotografie en webshop management.

webshop ontwerp en ontwikkeling bij Baldwin in gent

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen