Betere User Experience (UX) voor Sportfoods met een Magento 2 webshop en nieuw webdesign. Sportfoods is een gespecialiseerde webshop die sportvoeding distribueert van kwaliteitsmerken. De webshop richt zich op duur-, kracht- en teamsporters. Baldwin had voor hen al een Magento 1 webshop gemaakt. Sportfoods wilde haar websitebezoekers echter nog beter verwennen! Daarom heeft Sportfoods Baldwin gevraagd om hun webshop te upgraden naar Magento 2. Daarnaast hebben we ook een aantal leuke extra features toegevoegd. Onze focus voor deze uitdaging was een nóg beter UX-ontwerp. We zijn er dan ook trots op dat we een perfect spel hebben gespeeld!

Webwinkel: https://www.sportfoods.be/

Sportfoods sportvoeding specialist

Hoe we deze doelen hebben bereikt

De uitdaging van sportvoeding is dat de meeste klanten zich verliezen in de vele verschillende mogelijkheden op webshops. Het is voor bezoekers vaak onduidelijk wat voeding is voor korte of lange afstand, beginner of professional en voor, tijdens of na het sporten.

Daarom wilde Sportfoods de klanten echt helpen. Ons doel bij het ontwikkelen van deze webshop was om sporters te helpen sneller de juiste producten in hun niche te vinden. Ten eerste hebben we zeer uitgebreide zoekmogelijkheden geïntegreerd. Klanten kunnen filteren op productgroepen, effecten, activiteiten, ingrediënten en merken. Dit leidt de sitebezoekers rechtstreeks naar hun nicheproduct.

Ten tweede heeft elk product duidelijke productinformatie. We integreerden iconen die direct laten zien of het product te gebruiken is voor, tijdens of na het sporten. Ook het hoofddoel, de beoogde activiteit, de samenstelling en het gebruik zijn duidelijk zichtbaar. Zoals je kan zien is Sportfoods echt toegewijd om elke klant het best passende product aan te bieden.

Ten slotte veranderden we wat aan het design zodat Sportfoods pakketten aan hun klanten kan aanbieden. Er zijn zelfs proefpakketten om de verschillende producten te testen. Klanten hebben de keuze tussen verschillende smaken sportdranken, hersteldranken, energierepen en gels.

There’s no I in team…

… maar er is er één in Baldwin! We spelen het spel niet alleen. Samen met Sportfoods trainde ons hele team om deze homerun te realiseren. Een technische koppeling tussen Magento en het systeem van DistriMedia was essentieel om de werking van de webshop te stroomlijnen. Deze externe partner heeft een magazijn waar Sportfoods alles stockeert, en ze zorgen voor de distributie. De go-live van de webshop was een succes!

Ben je op zoek naar een team speler om te scoren met jouw eigen webshop? Daag ons uit en kijk of we matchen!

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen