School Supply is een webshop dat een brede waaier aan schoolartikelen verkoopt. De eigenaar, Philip, gaf ons een heel belangrijke taak. We moesten een webshop ontwikkelen die makkelijk toegankelijk is voor: Scholen, leerkrachten, organisaties en particulieren. Het hoofddoel van School Supply is dat je op een makkelijke manier een groepsaankoop kan organiseren voor het aankopen van educatief materiaal voor studenten.

Webshop: www.schoolsupply.be

School Supply verkoopt een heel uitgebreide waaier aan schoolmaterialen, knutselmateriaal, ICT en STEm artikkelen, handboeken en werkboeken, kantoormateriaal, materialen om te gebruiken in de klas en audiovisuele producten. De scholen kunnen makkelijk een bestelling plaatsen en ouders kunnen individueel de lijst van nodige schoolmaterialen bekijken en bestellen wat ze nodig hebben. Ouders kunnen dan ook meteen via het platform betalen wat het een pak makkelijk maakt voor de scholen.

Webshop ontwikkeling

Een uitgebreide vergadering tussen School Supply en onze ontwikkelaars gaf ons de nodige informatie om te starten met de planning van dit custom ontwikkeld e-commerce project. We zorgden dat alle specifieke vereisten en functionaliteiten geïmplementeerd werden op dit nieuwe platform.

Onze webdesigners werkten aan de wireframes en werkten hiervoor nauw samen met de klant.

Onze webontwikkelaars zorgden voor een vlotte ERP integratie, connecteren een PIM (Product Information Management), implementeren een verzendmodule en zorgden voor een koppeling met een warehouse management systeem. Ze maakten ook een productcatalogus en zorgden voor een vloeiende checkout bij het betalen door de verschillende partijen binnen de groepsaankopen en individuele aankopen. We zorgden ook voor een koppeling tussen het nieuwe bestelplatform en Campaign Monitor zodat we van daaruit makkelijk transactionele e-mails kunnen versturen.

Logistiek

Scholen en hun leerkrachten hebben de mogelijkheid om makkelijk een gepast assortiment aan te maken voor hun eigen lessenpakket of klaslokalen. En ze kunnen dit snel delen met de ouders en studenten. Hierdoor kunnen ouders en studenten de producten online bestellen met een groepsaankoop korting. Doordat de ouders eigenlijk betalen voor de effectieve aankoop plaatsvindt geeft dit minder financiële druk op de scholen.
Elke consument kan ook gewoon zelf een individuele aankoop plaatsen via de webshop.

Door een custom ontwikkelde PHP webapplicatie, gebouwd door Baldwin, kan School Supply heel makkelijk:

  • Levering in bulk op school
  • levering van pakketten per jaar, per richting, per leerling op school      
  • levering van pakketten per student op school
  • levering van pakketten per student met levering aan huis

 Webshop omgeving met producten specifiek voor een bepaalde school

Een school kan een eigen gepersonaliseerd webshop platform hebben waar ze eigen boodschappenlijsten kunnen aanmaken die passen bij wat hun specifieke leerlingen zullen nodig hebben. School Supply bezoekt regelmatig scholen en zorgt ervoor dat alle nodige producten in een webshop omgeving van een school correct en up-to-date zijn. Waar nodig zal School Supply artikelen aanmaken in de webshop van de school zodat ouders en studenten dat specifiek item kunnen bestellen. 

School Supply testimonial:

“Met de groepsaankoop kopen alle studenten meteen de juiste producten die specifiek nodig zijn voor hun opleiding aan een aantrekkelijke prijs. De bestel procedure is makkelijk en de levering is zeer accuraat. (levering van pakketten per jaar, per richting, per leerling op school)
De gepersonaliseerde account van onze school is ook makkelijk te gebruiken en aan te passen.
 – Scheppersinstituut Deurne, Belgium.

Ben je ook op zoek naar webdevelopers die jou kunnen helpen bij jouw uniek online e-commerce project? Kom dan eens praten met ons team van e-commerce experten. Je krijgt er zelfs een koffie en een koekje bij ☕🍪

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen