Meditech Pharma is Baldwin’s partner en klant. Meditech maakt oplossingen voor medische professionals met als doel hun leven te vergemakkelijken. Ze zijn wereldwijd bekend voor hun op maat gemaakte apotheekrobots die in elke apotheek passen, van groot tot klein. Momenteel blijven ze doorgroeien, waardoor een nieuwe website zich aandrong. We richtten ons op een fris design en een verbeterde gebruiksvriendelijkheid per land.

WordPress site Meditech

Meditech Pharma is een wereldspeler, wat wil zeggen dat ze op heel wat verschillende noden moeten inspelen. We kozen ervoor om een website op te zetten binnen de 5 landen waar ze momenteel het sterkst staan: België, Frankrijk, Spanje, Australië en Duitsland. Elke taal heeft z’n eigen unieke content, van blogposts tot evenementen. Meditech staat heel vaak met een eigen stand op allerlei apothekersbeurzen over de hele wereld. Het spreekt voor zich dat iemand in Duitsland geen informatie verwacht voor een event in Australië. Daarom implementeerden we een banner die Meditech zelf kan inschakelen en aanpassen op basis van waar hun volgende evenement plaatsvindt.

Heel veel content in een clean design

De grootste uitdaging voor ons was om de grote hoeveelheid beschikbare content online te krijgen in een nette website, en dat met een erg strakke deadline. Meditech zag hun nieuwe site liefst zo snel mogelijk live gaan. Ze wilden bovendien zoveel mogelijk vertellen aan website bezoekers, met als gevolg dat er heel wat content online moest komen. Het was voor Baldwin de eerste keer om een WordPress van dit formaat te bouwen – en dat op zo’n korte tijd. Tijdens het bouwen waren er ook nog regelmatig allerhande wijzigingen die we moesten doorvoeren. We zijn er gelukkig dubbel en dik in geslaagd om al die informatie in een strakke en gebruiksvriendelijke website te gieten. We bleven trouw aan de Meditech brand: zwart en wit werden de primaire kleuren, gepaard met opvallende accenten van diep groen.

Op de productpagina’s implementeerden we tal van geanimeerde afbeeldingen. Dit vroeg meer codeer werk dan anders van onze developers. We gebruikten de renders die Johan Soens van Meditech zelf heeft ontworpen. Naast deze renders vind je ook nog micro-animaties terug op de website. Zo verschijnt er extra informatie wanneer je over sommige knoppen hoovert, of veranderen kleuren.

Interactieve kaart met Meditech’s actieve installaties

Een ander opvallend element op de Meditech website is de interactieve wereldkaart waarop je alle huidige actieve installaties kan bekijken. Op die kaart vind je alle apothekers terug die een Meditech Pharma oplossing hebben geïnstalleerd, en ook voor welke oplossing ze kozen. Er zijn twee manieren om deze apothekers te bekijken: ofwel scrol je door de lijst met namen, ofwel zoek je op de kaart zelf. Er is hier geen plug-in gebruikt, wat betekent dat de interactieve kaart het resultaat is van de JavaScript code van onze developers. De integratie tussen Google Maps en WordPress is naadloos, met een net resultaat dat makkelijk te gebruiken is.

Marketing voor Meditech Pharma

We lieten het natuurlijk niet enkel bij het bouwen van de Meditech Pharma website – we wilden deze ook groot maken. Baldwin stond hun partner bij met al hun digital marketing efforts. Van e-mailmarketing over sociale media tot Google Ads. We hebben de Google Analytics setup op ons genomen, net als de volledige aanpak voor Google Ads. Intussen blijven we de campagnes beheren, en finetunen we waar nodig. Meditech rekent daarnaast ook op ons voor hun content marketing – van sociale media tot het schrijven van persberichten en advertorials.

Interesse om onze WordPress magie toe te passen op jouw eigen business? Laat ons kennismaken!

 

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen