De kracht van zichtbaarheid mag nooit onderschat worden. Het trekt de aandacht van klanten en is essentieel om sales te maximaliseren. Enkele Belgische ondernemers begrepen dit heel goed en beslisten om Moonfox op te richten. Moonfox ontwikkelt en verkoopt kartonnen verpakkingen, displays en expowanden op een ecologische en sociaal verantwoorde manier: door gebruik te maken van gerecycleerd karton, ecologische ledlampen, milieuvriendelijke inkt, en door het achtergebleven afval te recycleren.

Webshop: moonfox.be

Development

Moonfox is een familiebedrijf dat displays en POS materiaal voor bedrijven verkoopt op de Belgische markt. Zij beslisten dat ze een platform wilden bouwen waarop ze hun producten online konden verkopen. Hun doel was enerzijds om nieuwe klanten aan te trekken. En anderzijds wilden ze bestaande klanten de mogelijkheid geven om gemakkelijk displays en POS materiaal online te bestellen via een geautomatiseerd portaal in plaats via de klassieke procedure van een offerte aanvragen, bronbestanden doorsturen en dan een finale goedkeuring geven voor aankoop en productie op papier of via e-mail.

Het was een uitdaging om een platform te bouwen dat paste bij alle nodige functionaliteiten met een simpele, responsieve en intuïtieve interface.

Ons custom development team creëerde producten in de back office, de CMS functionaliteit, de product catalogus, de checkout flow, de admin bestelling management en de SEO vereisten. Alle producten kunnen worden bewerkt en voorvertoond in 3D. Perfect voor zowel technische als niet-technische klanten.

Moonfox biedt 3 verschillende types producten:

  • POS / POP (point of sales/point of purchase) displays: displays die worden gebruik in winkels om producten te promoten.
  • Expowanden: displays en grotere beursstanden voor op beurzen en expo’s als goedkoper alternatief voor beursoplossingen van hout of ander materiaal
  • Retail packaging: bedrukte verpakkingen op maat

Gebruik & Tracking

Het marketing team voorzag het development team van een “SEO checklist” zodat alle nodige implementaties goed werden gedocumenteerd. Google Analytics, Google Tag Manager and Bing & Google Webmaster Tools zijn de marketing tools die we vanaf het begin implementeren. Het is een absolute must om te kunnen rekenen op betrouwbare data voor zowel de webshop eigenaar als de marketer. We zorgden ervoor dat de tracking op punt stond en Moonfox klaar was om de advertentie industrie te doen daveren!

Go-live

Om de laatste account-instellingen te kunnen voltooien, is het noodzakelijk dat de website live is. Gedurende enkele dagen was de webshop daarom in ‘soft-live’. Wat wil dat zeggen? We promootten de webshop niet en brachten geen verkeer binnen totdat we zeker wisten dat alles perfect werkte. Ondertussen bereidden we de advertentiecampagnes voor en planden hen in volgens ons schema en het budget goedgekeurd door de klant.

 

Ben je ook op zoek naar webontwikkelaars die jou kunnen helpen bij jouw uniek online project? Kom dan eens praten met ons team van web experten. Je krijgt er zelfs een koffie en een koekje bij ☕🍪

webshop ontwerp en ontwikkeling bij Baldwin in gent

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen