De Belgische start-up Mister Tody ontwikkelt, ontwerpt en produceert stijlvol kartonnen speelgoed voor kinderen met een rijke fantasie. Het speelgoed dat ze produceren is niet alleen leuk en charmant, het is ook milieuvriendelijk. Mister Tody voelde zich klaar om te groeien als bedrijf en wilde een nieuwe webshop. Dus contacteerden ze Baldwin. Hun nieuwe webshop moest stijlvol en jong zijn om te passen bij het merk, én een geweldige user experience bieden aan de klanten. Vandaag verkoopt Mister Tody speelgoed op een mooie en frisse webshop, ontwikkeld door ons Magento development team.

Webshop: mistertody.com

Portfolio: [Magento Development] Mister Tody

Het begon met een (online) droom…

Tijdens een eerste meeting vertelde de eigenares van Mister Tody ons over de dromen en verwachtingen die ze had voor haar nieuwe webshop. Omdat de producten stijlvol en uniek zijn, moest het design van de webshop ook fris, leuk en elegant zijn. Het design moest clean zijn zodat het kartonnen speelgoed volop in de verf zou staan. Omdat het duurzaam speelgoed van Mister Tody internationaal verkocht wordt, moest de webshop meertalig worden. En ten slotte wilde Mister Tody ook een webshop die snel, veilig, responsief, intuïtief en gemakkelijk te gebruiken én beheren is.

Baldwin - Mister Tody Plane

Design & Ontwikkeling

Het design team begon met het ontwerp van de wireframes – de visuele representatie van de user interface. Nadat ze waren goedgekeurd door de klant, was het tijd voor het ontwerp van de webshop zelf. De designers beslisten om te focussen op de belangrijkste aspecten in de wereld van e-commerce: de producten en de fotografie. De afbeeldingen op de homepage zetten het magische en fantastische aspect van het speelgoed in de verf.  Op de productpagina kan het speelgoed gemakkelijk gefilterd worden op collectie, kleur, type en prijs. De productfotografie is clean, simpel en ondersteunt perfect het instagramable kartonnen speelgoed.

Nadat het design klaar was, begonnen de developers de webshop te bouwen. De webshop van Mister Tody is ontwikkeld in Magento 2, een e-commerce platform met een heel gebruiksvriendelijke en responsieve admin interface. De developers implementeerden verschillende modules zoals een blog module en een check-out module. Voor de FAQ pagina gebruikte ons development team de zelf ontwikkelde FAQ module.

Content en SEO

Ons team van content creators ging de uitdaging aan om consistente content te schrijven die de persoonlijkheid van Mister Tody reflecteerde. De website content moest de vrolijke identiteit van het merk ondersteunen en versterken, en tegelijkertijd ook SEO-proof zijn. Ons team voorzag content in twee talen en zorgde ervoor dat Mister Tody goed scoorde op SEO niveau. En dankzij de implementatie van de SEO module, ontwikkeld door Baldwin, bezit de webshop van Mister Tody functionaliteiten die bijdragen tot een nog hogere ranking in zoekmachines.

Mister tody webdevelopment

Tracking en configuraties

Voor de lancering van de webshop implementeerden en configureerden we de marketing tools op de development website. Nadat we zeker waren dat alles correct werd getrackt, implementeerden we ze op production. We configureerden Google Analytics, Google Tag Manager, Google Search Console & Bing Webmaster Tools. Voor Mister Tody tracken we onder andere ‘toegevoegd aan winkelmandje’ of ‘toegevoegd aan wishlist’, inschrijvingen op de nieuwsbrief, verzending van contactformulieren, bezoek op de betaalpagina, bestellingen die worden geplaatst, zoekopdrachten op de website etc. Dankzij die gegevens kan het marketing team aan de slag om potentiële fans van Mister Tody te bereiken.

 

Ben je ook op zoek naar een webdevelopers die jou kunnen helpen met jouw e-commerce dromen? Kom dan eens praten met ons team van e-commerce experten. Je krijgt er zelfs een koffie en een koekje bij ☕🍪

webshop ontwerp en ontwikkeling bij Baldwin in gent

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen