Little Kings and Queens is een fashion store voor kinderkledij met een fysieke shop in België. De klant wou een webshop creëren die de stijl en creativiteit van het bedrijf duidelijk weerspiegelde. Baldwin ging de uitdaging aan en bouwde de nieuwe favoriete plek voor mini fashionista’s en trendy boys, ouders inclusief, waar het mogelijk is om de laatste nieuwe trends in kid’s fashion te shoppen. Lees hier hoe we dit hebben gerealiseerd.

Webshop: littlekingsqueens.shop

Little kings and queens new fashion webshop for kid's fashion

Als je onze andere projecten reeds hebt bekeken, zou je kunnen zeggen dat we hier bij Baldwin van fashion webshops houden. Toegegeven, dat is zo. Aangezien we al heel wat webshops hebben ontworpen en ontwikkeld voor verschillende klanten binnen deze industrie, kunnen we met zekerheid zeggen dat we precies weten welke functies en UI & UX elementen een fashion webshop moet bieden. Met onze expertise verover je het hart van elke bezoeker, vanaf het moment dat ze je webshop betreden.

Het ontwikkelen van een fashion webshop voor mini fashionista’s en coole boys maakte ons meteen enthousiast. Je vraagt je nu waarschijnlijk af hoe we dit hebben klaargespeeld? Met design, webshop ontwikkeling, SEO & SEA.

Design & UX

Little Kings and Queens wou een nieuwe webshop, in een tijdloos en herkenbaar jasje. Onze designers creëerden een clean design, waarmee de kledij voor kids in de verf wordt gezet. Het nieuwe design vormt een perfecte match met het merkimago: levendig, jong en klassevol.

Aangezien fashion shoppers een webshop compleet anders gebruiken dan andere shoppers, moest het design van de webshop’s UX voor een naadloze ervaring zorgen. Verschillende filters werden toegevoegd aan iedere category page, waardoor het voor gebruikers makkelijk werd om door hun favoriete merken te scrollen, al dan niet gesorteerd op maat en kleur. Met deze aanpassingen worden de bezoekers op slag verliefd op deze prachtige kleren.

Zowel de mobiele als de desktop navigatie is simpel en intuïtief, ook de check out voldoet aan de eisen van een moderne fashion shopper: snel en makkelijk.

Ontwikkeling

Mede dankzij de precieze planning, liep de ontwikkeling van een leien dakje. De website is ontwikkeld in Magento 2, waarbij verschillende features mogelijk worden voor online shops: van online betalingen en afhandelingen tot emails omtrent transacties.

Aangezien Little Kings and Queens’ voorraad beperkt is, om exclusiviteit te garanderen, was een permanente synchronisatie tussen de online stock en de stock op de kassa van de fysieke winkel een must. Deze integratie vormde geen enkel probleem voor onze backend developers: ze verzekeren een volledige synchronisatie van de catalogus, tot wel vier keer per dag. Daarnaast is er elke 15 minuten een automatische synchronisatie van de stock.
Daarbovenop, voegde het developers team extra modules toe aan de Magento webshop: de FAQ module, de Mijn account module en de blog module. Om het project compleet te maken, werd ook de Baldwin SEO module toegevoegd. Hiermee verloopt de tracking en marketing zo goed als moeiteloos voor deze fashion webshop.

Marketing: SEO & SEA

SEO en SEA functies zijn twee belangrijke diensten die door ons worden verzorgd bij de lancering van een website. Om er zeker van te zijn dat de website pagina’s correct werden geïndexeerd en de gemeten data accuraat is, implementeerden we verschillende tools: Google Analytics, Google Search Console, Bing Webmaster Tools, Google Tag Manager, … Dankzij onze eigen SEO Module for Magento 2 webshops, is de tracking betrouwbaar en zijn snelle aanpassingen mogelijk. Om de conversies te tracken, werden verschillende events ingevoegd: toevoegen aan winkelmandje, inschrijven voor nieuwsbrief, aankopen, click to call etc. Ook de SEO voor deze webshop werd geoptimaliseerd door ons team.

Na de launch, zorgde het marketing team ervoor dat de coole kleren makkelijk werden gevonden door de coole kids, dit alles met de hulp van Facebook awareness en Google Shopping, Search & Display ads.

 

Ben je ook op zoek naar een webdevelopers die jouw webshop dromen kunnen waarmaken? Kom dan eens praten met ons team van experten. Je krijgt er zelfs een koffie en een koekje bij ☕🍪

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen