Lietaert is een ambitieuze lokale bakkerij met een winkel te Kuurne. Het bedrijf wou bestellingen op een simpele manier beheren door de wachttijd tijdens de piekmomenten in het weekend te verkleinen, en zo te groeien als bedrijf. Een webshop voor zijn bakkerij was dus een logische stap.

Webshop: patisserielietaert.be

New food webshop for bakery Lietaert

Lietaert zat samen met Baldwin en schetste zijn dromen. De bakker wou de nieuwe webshop gebruiken als ondersteuning voor zijn reeds succesvolle fysieke bakkerij én als plaats waar bestaande en nieuwe klanten terecht konden voor het bestellen van zijn heerlijke producten. De klanten moesten de mogelijkheid krijgen om een datum te kiezen voor een in-store pick up zonder één second te moeten wachten in de bakkerij.

Baldwin was enthousiast om zijn zoete dromen werkelijkheid te maken.

Het project startte met een marktonderzoek om de belangrijkste aspecten van een food webshop in kaart te brengen: aanlokkelijke afbeeldingen, makkelijke navigatie en transparante informatie over de gebruikte ingrediënten en mogelijke allergieën.

Design en Ontwikkeling

Het design team werd uitgedaagd om het concept en verhaal van een twintig jaar oude bakkerij te vertalen in een frisse en heerlijke webshop. Met dank aan hetzelfde kleurgebruik en het gekende sympathieke gezicht van de bakker, zou de website herkenbaar moeten zijn voor de bestaande klanten. Daarnaast zou de shop ook hip en intuïtief moeten zijn, met een snelle en makkelijke shopping flow.

Na het afronden van het design, kon de webshop volledig ontwikkeld worden in de nieuwste versie van Magento 2. Het webdevelopment team installeerde de Balwin Store pickup module voor Magento 2, hierdoor kunnen klanten in de checkout een datum en locatie kiezen voor de afhaling van hun bestelling. De verbeterde Layered Navigation extensie voor Magento 2 zorgde voor een makkelijke en comfortabele navigatie doorheen de nieuwe webshop van Lietaert: filters maken de zoektocht naar bepaalde producten makkelijk, de gegenereerde URL’s zijn SEO proof en het navigatiemenu is volledig geoptimaliseerd voor een naadloze mobiele ervaring. De Lightspeed POS integratie binnen Magento zorgt voor een automatische synchronisatie tussen de online catalogus en de fysieke kassa.

SEO en Marketing

Ons content writing team creëerde inhoud en meta tekst voor een SEO-proof webshop. Het marketing team zorgde voor de juiste namen en afmetingen van de afbeeldingen, de page speed werd ook geoptimaliseerd.
Eenmaal de webshop online stond, zorgde het marketing team voor een correcte indexering van de webpagina’s en voor een goede positie op de verschillende zoekmachines. Deze functionaliteiten en de accuraatheid van de verzamelde data zijn mogelijk dankzij de Baldwin SEO Module voor Magento 2.

De nieuwe webshop was een groot succes. Bestaande klanten waren verheugd met de nieuwe pick-up mogelijkheden en de duidelijke productcatalogus. Dankzij Google & Facebook advertising en organic search werd de webshop snel gevonden door nieuwe klanten.

Design Showcase

Lietaert bakery webshop design showcase

 

 

Ben je ook op zoek naar een webdevelopers die jou een webshop kan bouwen om van te snoepen? Kom dan eens praten met ons team van experten. Je krijgt er zelfs een koffie en een koekje bij ☕🍪

webshop ontwerp en ontwikkeling bij Baldwin in gent

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen