Collectors In The house is een internationale e-commerce webshop van 100% authentieke vintage en antiek verzamelobjecten. Het is een echte wereldspeler die inzet op de markt van niche verzamelaars en liefhebbers van antiek. Ze verkopen items met een waarde van 5 euro tot meer dan 50.000 euro. Voordien verkocht Collectors In The house hun producten op Etsy en Ebay. Door de agressieve aanpak van deze Amerikaanse platformen daalt hun winstmarge echter enorm. De hoge transactiekosten hadden als gevolg dat Collectors In The house op zoek ging naar een partner om hun eigen platform te bouwen. En zo kwam ze terecht bij Baldwin met de vraag om op korte tijd een technologisch sterke webshop te bouwen.

Collectors In The House - Verzamelobjecten

PIM

Een echte bottleneck bij dit project is dat Collectors In The house zo een 100.000 unieke producten bezit. Het opladen van productdata is dan ook een kritiek punt bij deze webshop. Baldwin geeft hierbij technische ondersteuning via de implementatie van een Product Information Management (PIM).

Een bijkomende moeilijkheid hierbij was dat de klantendatabase in Estsy en Ebay zit. Aangezien trouwe klanten hen enkel via deze platformen kennen, gaan ze naast de webshop deze nog blijven gebruiken. De PIM is hierdoor zo geconfigureerd dat hun data naadloos kan integreren met Etsy en Ebay. Bij elk aangemaakt product kan je in de PIM kiezen via welke kanalen het verkocht wordt. Elk extern verkoopplatform heeft eigen data feed vereisten, specifieke attributen en parameters die worden meegestuurd met de producten.

Deze PIM connecteerden we met Magento. In de PIM zit al de juiste productdata, en dit wordt via Magento doorgestuurd naar de webshop. Bovendien is er in de PIM een dagelijkse synchronisatie met de externe platformen om zo alle informatie up-to-date te houden op alle platformen.

SEO

Bij het ontwikkelen van de webshop ging veel aandacht naar SEO. Zo is het erg belangrijk dat er een unieke gedetailleerde beschrijving van elk product in de H1 tag staat. Potentiële klanten zoeken echter een specifiek product op dat past bij hun verzamelcollectie. Via deze uitgebreide H1 tag kan Collectors In The house niche verzamelaars koppelen aan juiste product waar ze al lang naar op zoek zijn.

Daarnaast focusten we op pagespeed optimalisatie. Zo zijn er per product 10 tot 15 afbeeldingen van hoge kwaliteit zichtbaar. Dit is veel meer dan bij een gemiddelde webshop. Het was dan ook een technische uitdaging om de productpagina’s licht te houden. Ook dit komt de SEO score van de verschillende productpagina’s en algemene website van Collectors In The house ten goede.

Uitgebreide zoekfunctie

We installeerden een zeer uitgebreide zoekfunctie op de webshop, dit met het oog op verhoogde UX. De klant staat hierbij volledig centraal, want de verzamelaars hebben elk hun eigen niche die ze direct moeten terugvinden. Daarom helpt de zoekfunctie bezoekers om snel en in detail te filteren tussen de duizenden producten. Zo kan er specifiek op verschillende soorten producten, tijdsperiode, materiaal,… gezocht worden. Dit zowel in de zoekfunctie als via de product filters.

Productbeschrijving

Op de productpagina staat bij elk product een zeer uitgebreide productbeschrijving. Zo is het belangrijk om een omschrijving te geven van de stijl, herkomst, tijdsperiode, materiaal en afmetingen. Daarnaast wordt gefocust op de staat van het product. Collectors In The House verkoopt namelijk producten die niet gerestaureerd zijn, om zo de unieke oorspronkelijke staat te behouden. De uitgebreide productgalerij toont bijgevolg ook gedetailleerde foto’s zodat de staat nauwkeurig zichtbaar is.

Tenslotte vermelden we op elke productpagina hun klantgerichte service over verzending en betaling. Collectors In The House hecht bovendien veel belang aan het verzenden in een zo goed mogelijke staat, aangezien het om grote en kwetsbare items gaat.

Resultaat

We zijn zeer trots op de goede samenwerking tussen ons team en de klant. Samen gingen we enthousiast de uitdaging aan om deze e-commerce webshop technisch optimaal te ontwikkelen. Als gevolg beschikt Collectors In The House nu over een eigen platform dat internationaal succes kent.

Ben je op zoek naar een partner om een technologisch sterke webshop te ontwikkelen voor jouw bedrijf? Neem zeker contact op, dan bespreken we de mogelijkheden!

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen