Farewell Services is een Australisch bedrijf dat erkent dat een begrafenis regelen een moeilijk gegeven is, zeker omdat er op zo een droevig moment zoveel dingen zijn om rekening mee te houden. Het is moeilijk om te plannen tijdens een tijd van rouwen. Net daarom hebben ze een website ontworpen waar klanten heel makkelijk online mooie rouwbrieven en bidprentjes kunnen maken en snel laten leveren.

Website: www.farewellservices.com.au

Farewell Service webshop - SEO

 

Onze samenwerking met Farewell Services was opgedeeld in twee fasen: Voor het lanceren van de website was er – research, documenteren en het herconfigureren van de huidige marketing kanalen. Zodra het platform klaar was verzorgden we alles wat met digitale marketing te maken heeft.

De grote uitdaging hier was het samenwerken met een extern ontwikkelingsteam voor alle SEO gerelateerde taken. Dankzij hun professionalisme en onze zorgvuldige planning werd alles perfect afgewerkt op een vloeiende manier.

Voorbereiding van de lancering

We werkten ook aan het voorbereiden van de lancering van de website door het herstructureren van de URLs, robot.txt creatie, sitemap en keyword research. We maakten een lijst van de Google Analytics events op die we willen opvolgen en we maakten een SEO checklist voor het extern ontwikkelingsteam.

Gebruik en opvolging

Het toevoegen van marketing tools is het liefste dat ons digitaal team doet. Waarom? Wel, omdat dit hen toelaat alles nauwkeurig te gaan meten zodat we een klare kijk hebben op de interactie van de bezoekers met de website. Ze zorgden er ook voor dat alle digitale marketing tools correct geïmplementeerd werden (Google Analytics, Google Search Console, Bing Webmaster Tools en Google Tag Manager).

Google analytics en webmaster tools geven een inzicht van de bezoekers, trafiek, demografische gegevens, gedrag, algemene gezondheid van de website, de index status en nog zo veel meer. Google Tag Manager helpt ons alle verschillende events op de website op te volgen zonder dat we hiervoor het development team moeten aanspreken.

Go live

Na de lancering konden we met de marketing campagnes aan de slag. Voor deze klant maken we enkel gebruik van Google Adwords (search, display & shopping campagnes) advertenties. We zorgden voor een duidelijke campagne strategy en activeerden deze zodra de website van Farewell Services toegankelijk was voor het publiek.

Heb je nog vragen over digitale marketing? Dan helpen we je hier graag mee verder. Neem alvast een kijkje naar de Digitale Marketing pakketten die we aanbieden of contacteer ons voor een formule op maat van jouw bedrijf en doelstellingen.

Ben je ook op zoek naar een webdevelopers die jou kunnen helpen met jouw e-commerce dromen? Kom dan eens praten met ons team van webshop experten in Gent. Je krijgt er zelfs een koffie en een koekje bij ☕🍪

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen