E5 mode is een gevestigde waarde in het Belgische fashion landschap. Het familiebedrijf werd opgericht in 1979 en telt vandaag 70 fysieke winkels. Het doel van e5 mode is mooie kleding verkopen aan modebewuste klanten. Hun grootste troef is persoonlijke service, en die wilden ze ook terug zien in hun nieuwe webshop.

Webshop: www.e5mode.be

e5 Mode portfolio

Om helemaal klaar te zijn voor de toekomst, wilde e5 mode graag een nieuwe webshop. Hun vorige webshop draaide op Magento 1, een oudere versie van Magento die vanaf 2020 niet meer ondersteund zal worden. Bovendien was hun webshop niet mobiel. Tijd dus voor vernieuwing! Baldwin ging deze uitdaging met veel plezier aan. 

Wireframes & design

Ideeën uitwisselen

Onze samenwerking startte met een brainstorm. De nieuwe webshop moest absoluut mobile responsive zijn. Meer en meer mensen surfen mobiel, of komen via mobiele advertenties terecht op een website of webshop. Over de huisstijl waren we het ook snel eens: die moest een modernere look krijgen, maar wel herkenbaar blijven.

Nadat team Baldwin en team e5 mode hadden samengezeten om ideeën uit te wisselen, was het tijd om van hun dromen werkelijkheid te maken.

Aan de slag

Onze designers begonnen eerst met het ontwerp van de wireframes. Wireframes zijn heel handig om de design en UX wensen die de klant heeft, te integreren in de webshop. Nadat de wireframes op punt stonden, was het tijd voor de ontwerpfase. De uitdaging? Het design moest er niet alleen hedendaags en fris uitzien, maar ook instinctief zijn. Bovendien heeft e5 mode een uitgebreid netwerk van winkels. Het was belangrijk dat dat uitgebreid winkelnetwerk ook sterk zou worden uitgespeeld in de webshop. Een goede webshop heeft immers ook impact op de omzet in de offline winkels.

Het resultaat

De nieuwe webshop van e5 mode zet zowel de producten in de kijker, als de persoonlijke service van e5 mode. Zo heeft de webshop van e5 mode inspirerende lookbooks, persoonlijke klantenverhalen, een MyStyle service en nog veel meer.

Het nieuwe ontwerp oogt frisser en moderner en zorgt voor een aangename winkelervaring. Zo kozen we ervoor om de zoekbalk een vaste en prominente plek te geven in de header omdat een zoekbalk één van belangrijkste elementen van een webshop is.

Het was daarnaast ook een uitdaging om de categorisatie op de mobiele website overzichtelijk en toch clean te houden. Door gebruik te maken van een slider die vlot openschuift naar de volgende subcategorie, kan de gebruiker gemakkelijk en snel navigeren op de nieuwe mobiele webshop. 

Ontwikkeling

Uitdagingen & primeurs

De ontwikkeling van de webshop van e5 mode was een echte uitdaging voor onze developers. Eerst en vooral door de technologie keuzes. Het e5 team koos voor een combinatie van de Magento Cloud als hosting en Magento Commerce (Enterprise) als platform. Dankzij die moedige zet is e5 mode de eerste Belgische webshop met die combinatie en heeft ze dus een heuse primeur!

Niet alleen de platform en hosting keuze was uitdagend voor onze developers, maar ook de integratie van een groot aantal derde partij modules. Heel veel modules werden samen met het Magento team geperfectioneerd. Er werd voor het eerst gewerkt met de BlueFoot PageBuilder module. BlueFoot PageBuilder heeft een drag & drop functionaliteit die het heel gemakkelijk maakt om content toe te voegen en te beheren, van productbeschrijvingen tot blogposts. Nog niet veel Magento shops gebruiken deze module, we zijn dus heel trots op deze integratie! Ondertussen heeft Magento ervoor gekozen om deze geweldige module op te nemen in het Magento ecosysteem.

Andere modules die werden geïntegreerd in de nieuwe webshop zijn onder andere Tweakwise (geavanceerde zoek-, sorteer- en filterfunctionaliteit), Kiyoh (reviews van bedrijven), Amasty Labels module (om bijvoorbeeld kleurlabels toe te voegen aan de producten), DPD verzendingsmodule, Channable voor product feeds, en nog veel meer. Baldwin ontwikkelde zelf ook heel wat modules op maat van e5 mode: een Lookbook module, custom coupon code module, FAQ module, custom jobs module, store pick-up module en blog module.

Dankzij al die externe modules werd de webshop van e5 mode een project met veel uitdagingen en primeurs waar Baldwin trots op is!

Go-live van e5 mode

Net voor de lancering werd de webshop grondig getest (gebruikersacceptatie- en stresstesten) om zeker te zijn dat hij volledig klaar was voor lancering en dat de webshop grote hoeveelheden verkeer aankon. Pas wanneer we er 100% zeker van waren dat alles goed liep, ging de webshop live. De lancering was een instant succes!

Dankzij de intense samenwerking tussen e5 mode en Baldwin en uitgebreide voorbereidingen verliep de go-live van nieuwe webshop van een leien dakje.

Klaar voor de toekomst met een nieuwe webshop!

Wat is er nu eigenlijk veranderd?

De nieuwe webshop draait op Magento 2.2, wat hem volledig future-proofed maakt. De shop is volledig mobile responsive en kan zich beroepen op krachtige resources (drie webservers, Redis Caching, Fastly Caching, Blackfire Profiling en New Relic Monitoring) en het design heeft een heel grondige update gekregen.

Daarnaast is ook de bestellingsflow aangepakt: het is nu mogelijk om producten toe te voegen aan een verlanglijstje en er is een vernieuwd lookbook vanwaaruit je producten rechtstreeks kan toevoegen aan je winkelmandje. Dankzij de BlueFoot module kan team e5 mode de content van de nieuwe webshop nu ook gemakkelijk aanpassen. En ten slotte werd er ook gewerkt aan SEO en tracking op de website.

 

Ben je ook op zoek naar een webdevelopers die jouw Magento1 webshop kunnen upgraden naar een Magento2 webshop? Kom dan eens praten met ons team van experten. Je krijgt er zelfs een ☕ en een 🍪 bij.

webshop ontwerp en ontwikkeling bij Baldwin in gent

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen