Close-Up is een Belgische modeketen die zich richt op jonge, trendy vrouwen. 6 jaar geleden klopten ze op onze deur met de vraag om een webshop te bouwen. Uiteraard luisterden we, én beschreven we het parcours in de originele Close-Up blogpost. 1 jaar geleden klopten ze opnieuw aan. Tijd voor een upgrade. Wij waren natuurlijk meer dan bereid om nieuw leven in een succesvolle samenwerking te blazen.

Waarom de upgrade?

Vrij simpel: na 6 jaar is er te veel veranderd. Het was tijd om gebruikers nog enthousiaster te maken met een nieuw design. Net zoals het tijd was om nieuwe features toe te voegen, met als doel de unified commerce van Close-Up te verbeteren. Upgraden was de enige manier om zeker te zijn van een stabiele, mooie én winstgevende webshop.

Wat zijn die nieuwe features?

We verklappen alvast dat ze vet cool zijn.

1. Nieuw design voor Close-up

Het fris, kleurrijk design focust zich op gebruiksvriendelijkheid. Je kan rekenen op een vlotte navigatie doorheen de site. Er valt geen verwarring, noch frustratie te bespeuren. En ook Close-Up blijft hiervan bespaard! We maakten het hen gemakkelijk om zelf kleine design-wijzigingen te doen. Staat er een trend in de kijker? Geen probleem. Gewoon even de kleuren aanpassen zodat de site perfect bij de trend past, en klaar. Geniaal, toch?

Close-Up Magento 2 design

Natuurlijk gaat het om meer dan spelen met kleurtjes. Het spreekt voor zich dat de webshop 100% responsief is. Tegenwoordig shoppen we namelijk vanop elk scherm. In het geval van Close-Up shopt zelfs 70% van hun online klanten via GSM!

2. Shop the look

Lookbook foto’s zijn altijd mooier dan standaard packshots. Logisch dus dat Close-Up het liefst werkt met dergelijk beeldmateriaal. Het moet natuurlijk voor klanten ook gemakkelijk zijn om die look meteen te shoppen. Baldwin creëerde daarom een “shop the look” feature: je klikt op een lookbook foto en krijgt een overzicht van wat het model draagt. Ofwel bestel je alle producten in eens, ofwel bestel je enkel bepaalde producten. Easy peasy!

Close-Up Magento 2 Lookbook

3. Product & Stock synchronisatie met een ERP-systeem

Hoera, gedaan met prutsen om producten manueel aan de webshop toe te voegen! Dankzij een automatische synchronisatie met het ERP-systeem kan Close-Up net iets meer relaxen. Nieuw product? Hup, rechtstreeks in de webshop. We implementeerden ook een orderexport. Elke bestelling op de webshop wordt meteen naar het ERP-systeem geëxporteerd. Dit beetje magie maakten we mogelijk door onze samenwerking met ShopPlus. Easy peasy, deel 2.

4. Klanten krijgen stock updates

Hoe vreselijk is het als een product niet meer (in jouw maat) beschikbaar is? En hoeveel erger is het als je geen updates kan ontvangen? Close-Up shoppers zullen dit alvast niet ervaren. Zij kunnen namelijk wél hun e-mailadres achterlaten om updates te ontvangen van zodra het item terug in stock is.

5. Reserveer in de winkel

Beeld je in dat je zot bent van een kledingstuk. Alleen twijfel je: gaat het me wel staan? Je hekel om spullen terug te sturen, houdt je tegen om online te bestellen. Goed. Schud nu dat gevoel van je af. Want bij Close-Up reserveer je dat kledingstuk vanaf nu in de winkel! Gewoon even langskomen, passen, jezelf bewonderen en kopen. Of niet kopen als je er niet mee staat. Er is namelijk geen aankoopverplichting. Hét perfecte voorbeeld hoe we hun unified commerce boosten.

Close-Up Magento 2 Reserve in store

6. Liefde voor onze partners

Ja ja, we beseffen ook wel dat dit geen feature is. Maar we willen onze partners graag in de bloemetjes zetten! Bedankt ShopPlus, om de synchronisatie tussen de webshop en het ERP-systeem mogelijk te maken. Merci Bpost, voor een zorgeloze bezorging. Dankjewel Combell, dat je zo’n sterke website host bent. En bedankt MultiSafepay, om Close-Up klanten veilig hun bestelling te laten betalen. Zonder jullie was het succes van de webshop niet mogelijk <3

Plotse moeilijkheden

Oh, wat een onaangename verrassing. Dé worsteling voor iedereen: Corona 2020. Paniek voor fysieke winkels. Enthousiasme en mogelijkheden voor webshops. De COVID-19 quarantaine maakte meteen duidelijk dat online business een economisch fundament van onze toekomstige maatschappij is.

Dat is natuurlijk niet de enige reden waarom we de perfecte webshop wilden bouwen. Het ging ons ook niet om wegkwijnende fashionista’s. Het ging ons om dat pakketje geluk dat we aan de deur leverden. Aan de ene kant werden webshops plots een ontsnapping uit de quarantaine. Aan de andere kant werden ze nuttiger voor kwetsbare mensen. Maar bovenal werden ze ultieme manier om te shoppen. En net daarom werkten we zo hard: om op te vallen!

De launch

Na een goed jaar stonden we er. Want goed gerief vraagt tijd. Al helemaal als er plots een wereldwijde pandemie uitbreekt. Dat is namelijk niet iets dat je tijdens een standaardmeeting bespreekt. Maar samen met Close-Up slaagden we erin om elk detail van de webshop te verbeteren tot er geen verbetering meer mogelijk was. Oh, je wilt bewijs? De bestellingen die meteen probleemloos binnen vloeiden waren hét bewijs dat Close-Up een verdomde goede webshop heeft. De perfecte flow. Een stabiele webwinkel. Veel gelukkige klanten. En een goede verkoop voor Close-Up. Wat wilt een mens nog meer?

Vind je dit een interessant project? Stay tuned for more! Binnenkort publiceren we een interview met Close-Up zelf. Heb je meer interesse in je eigen webshop, maar weet je niet helemaal hoe of wat? We got your back. Laten we afspreken en zo de beste samenwerking ooit starten!

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen