Beloonde mode verdient een geweldige website-ontwikkeling! Daarom hebben we Christian Wijnants geüpgraded naar een Magento 2 webshop. De Antwerpse ontwerper Christian Wijnants, die voorheen Dries Van Noten assisteerde, is zeker een naam om te kennen. In 2000 won hij de Dries Van Noten Award voor de beste collectie voor zijn afstudeercollectie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Christian presenteerde zijn collectie op het prestigieuze Festival d’Hyères. Daar ontving hij de Grand Prix. Later werd zijn collectie gevraagd door winkels als Colette (Parijs), Pineal Eye (Londen) en Via Bus Stop (Tokio). Na te hebben gewerkt met Van Noten in Antwerpen en Angelo Tarlazzi in Parijs, lanceerde Christian in 2003 zijn gelijknamige label.

Een Magento 2 website voor het seizoen 2020

Voordien hebben we aan de Christian Wijnants website op Magento 1 gewerkt. Nu zetten we de geheel nieuwe collectie van 2020 op en zijn we begonnen met het migreren van de website naar Magento 2. Stijlvol, chic en 100% perfect voor een gerenommeerde modeontwerper.

Allereerst moeten we stellen dat vanuit een designperspectief de website al een duidelijke en eenvoudige richting had. Dit omdat we de eerste versie reeds ontworpen en gebouwd hadden. Toch hielden we ervan om nieuwe designaanpassingen te implementeren, en nieuwe functies op te nemen in deze versie. De kern van de website zijn foto’s. Daarom hebben we de snelheid van de website voorop gehouden. Naadloze navigatie in de webshop was een absolute must.

Webwinkel: www.christianwijnants.com

De Catwalk

Vervolgens is het onze beurt om in de schijnwerpers te staan. Laten we meteen de technische details van onze Magento collectie voor 2020 presenteren. De Magento 1 webshop werd gekoppeld en gesynchroniseerd met een ERP-systeem, en nu wordt alles afgehandeld in Magento 2. Dit is beschikbaar voor de webshop en de fysieke winkel, met een POS-module die wordt gebruikt voor de fysieke winkel. De Magento 2 webshop verwerkt alle basis productinformatie en ondersteunt ook USD en EUR valuta’s. Daarna migreerden we de klanten en producten die al verrijkt waren in Magento 1. Bijgevolg was het niet nodig om het helemaal opnieuw te doen op Magento 2. Toch was het hele project geen fluitje van een cent, maar het eindresultaat is uitstekend!

Een leuke functie die we hebben geïmplementeerd, is de winkelzoeker op de webshop. Dit helpt klanten om de dichtstbijzijnde fysieke winkel te vinden waar de producten van Christian Wijnants verkrijgbaar zijn. Een andere toegevoegde functie was de blog. We vinden dit buitengewoon handig voor marketingpromotie en een must-have voor het plaatsen van modegerelateerd nieuws en posts. Wat betreft de belangrijkste attractie van een modewebsite – de foto’s – hebben we ze laten opvallen. We implementeerden een coole zoom op de producten voor meer productdetails. Alles is op maat gemaakt.

Dit zou er fantastisch uitzien bij:

  • Webshops die willen overstappen van Magento 1 naar Magento 2
  • Bedrijven die hun webshop continu willen verbeteren. Snelheid verhogen, functionaliteiten verbeteren en nieuwe implementeren, ervoor kiezen om de sprong naar Magento 2 te maken
  • Bedrijven die fysieke winkels en een online winkel hebben, en de noodzaak zien om de twee beter met elkaar te verbinden.

Pas onze collectie

Laat het ons weten als u klaar bent om een online ervaring voor uw klanten te creëren. We zullen er bij elke stap zijn. Als je er nog niet klaar voor bent, kijk dan waarom je dat zou moeten doen. Kom erna praten!

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen