We bouwden de eerste Magento webshop voor CanvasCamp in 2014, nu was het tijd voor een Magento 2 upgrade. CanvasCamp is één van de wereldleiders in canvastenten. Zij ontwikkelen hoge kwaliteit voor natuurliefhebbers en verkopen deze tegen betaalbare prijzen.

Webshop: www.canvascamp.com

CanvasCamp

CanvasCamp wil mensen helpen om geweldige momenten te creëren tijdens hun wereldavonturen. Omdat het bedrijf bekend staat als maatstaf voor canvastenten en voor hun mooie producten, waren we enorm enthousiast om met hen te mogen samenwerken.

Het begon allemaal met een meeting

Als je geregeld over ons leest, weet je waarschijnlijk dat elke samenwerking start met een briefing over de ontwikkeling van de webshop. In deze fase geven de eigenaars alle informatie over de eisen die zij stellen aan het project.

Baldwin bouwde de eerste Magento webshop voor CanvasCamp in 2014. Nu enkele jaren later wilden we deze moderniseren naar een Magento 2 webshop en een nieuwe winkelervaring creëren. Nadat we het marketing- en technisch onderzoek afgewerkt hadden en we alle informatie verzameld hadden, stelden we hen een structuur voor. Deze werd aangepast aan de feedback van CanvasCamp tot we het gewenste resultaat bekwamen.

Design & ontwikkeling

De uitdaging voor onze ontwerpers lag erin om het merkconcept correct te vertalen naar de online winkel. Ze kozen voor een fris en eenvoudig ontwerp dat de Instagram-waardige producten van CanvasCamp in de verf zette. Het ontwerp past perfect bij de merkidentiteit van CanvasCamp.

Ons team van ontwikkelaars startte met het opzetten van een test server en platform. Ze integreerden de extra modules, brachten data over naar de nieuwe Magento 2 en programmeerden alle aangepaste backend-functies. Nadat het front-end team de sjablonen had geprogrammeerd begon alles vorm te krijgen.

SEO & analytics set-up

SEO en SEA zijn de belangrijkste marketing functionaliteiten die wij afleveren bij de lancering van eender welke webshop. Voor de lancering van de webshop van CanvasCamp werd alles op orde gezet rond 301-redirects, SEO check-ups en account configuraties. We wilden er zeker van zijn dat elke pagina juist geïndexeerd werd door de zoekmachines en dat de gegevens correct waren.

Go live & advertising

Nadat we zeker waren dat de go-live checklist volledig afgevinkt was, ging de webshop voor enkele dagen in soft live. Alles werd opnieuw getest door ons team en de klant. Op het moment van de lancering werden alle marketingcampagnes ingepland.

Wij vinden dat CanvasCamp is één van de mooiste kampeer webshops is geworden. De credits hiervoor delen we met het team van de klant wiens verwachting het was om een project te creëren die boven de standaarden zou uitstijgen. En dat is ons gelukt.

Ben je op zoek naar een sterke website bouwer die jouw wildste online dromen kan waarmaken? Stuur ons dan snel een berichtje via ons contactformulier en vertel ons alles over jouw online plannen!

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen