Absolute Jobs is een selectie en rekrutering bureau met verschillende kantoren in België en Roemenië, een samenwerking was dus onvermijdelijk. Ons aandeel in dit project kende twee fasen: Voor de lancering van de website – onderzoeken, documenteren en inhoud creëren, na de lancering van de website – het opzetten en onderhouden van verschillende digitale marketing campagnes.

Website: www.absolutejobs.be

 

De uitdaging in dit project was het samenwerken met een extern ontwikkeling team in verband met alles dat met SEO te maken heeft, voor zowel België als Roemenië. Van het structureren van de verschillende URLs, de sitemap en robots.txt file tot het creëren van inhoud gebaseerd op keyword onderzoek dat we uitgevoerd hebben in 3 verschillende talen: Nederlands, Roemeens en Engels.

Voorbereiding van de website creatie

De oude website bevatte al heel wat informatie maar we wisten dat de vorige versie was geschreven zonder enige aandacht te besteden aan SEO, dus daar starte ons werk. Ons team schreef niet alleen de nieuwe website inhoud voor de drie verschillende talen, we schreven ook een handleiding met richtlijnen voor de creatie van dynamische inhoud, iets wat zeker nodig is voor de job beschrijving pagina’s. We gaven het externe ontwikkelingsteam ook een “SEO checklist” om zeker te zijn dat er op elke pagina van de website aandacht besteed werd aan het implementeren van SEO functionaliteit.

Trafiek controle

Bij het opstarten van een nieuw website project hechten we vanaf het prille begin van het project veel belang aan het implementeren van website trafiek onderzoek platformen, Google Analytics and Google & Bing Webmaster tools, evenals Google Tag Manager (GTM), zijn altijd de eerste die we toepassen omdat ze een inzicht geven in het gedrag van bezoekers en de verschillende doelgroepen die hun weg vinden naar de website. Analytics en Webmaster platformen geven een inzicht in de website trafiek, demografie van de bezoekers en indexeert de status van organische data, deze tools zijn dus een absolute must voor iedere website. We prefereren om met GTM te werken omdat dit het marketing departement toegang bied tot het implementeren van verschillende onderzoek tools die inzicht geven in het gebruik van de website, dit zonder tussenkomst van het ontwikkeling team, wat dus tijd en kosten bespaard voor en na het lanceren van de website.

lancering

Een website lancering is altijd een spannend moment. We kiezen resoluut voor een “soft live” lancering wat betekent dat we de eerste dagen de nieuwe website niet promoten of extra trafiek generen tot we zeker weten dat alle onderdelen functioneren zoals afgesproken.

Op het het moment van de lancering stonden alle Belgische en Roemeense online advertentie campagnes klaar om te lanceren. Aan de hand van het profiel van de klant kozen we hier voor adverteren via Google Adwords, Facebook en LinkeIn. Voor elk kanaal creëerden we specifieke doelgroepen zodat we telkens een gepersonaliseerde boodschap konden aanbieden. We kozen hier voor een gerichte doelgroep segmentatie voor elk kanaal, zo zijn we zeker dat de verschillende advertenties het juiste doelpubliek bereiken.

We beheren ook hun verschillende online gemeenschappen en de informatie die we publiceren is steeds gefocust op vergroten van de naambekendheid en engagement.

De bestaande Absolute Jobs klanten ontvangen regelmatig informatie over de laatste nieuwtjes van het bedrijf, de verschillende openstaande jobs en informatie die hen helpt om hun professionele carrière verder te ontwikkelen.
Dit doen we aan de hand van twee verschillende nieuwsbrieven, vertaald in drie talen. We hebben een sterk internationaal team, dus taal is nooit een barrière voor ons.

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen