Deze portfolio post beschrijft eigenlijk twee projecten die aangestuurd worden door dezelfde Magento 2 Backend. “Waarom is dat nodig?” Goede vraag! Lees verder en leer er alles over 😉

A Suivre is een fashion boutique met verschillende winkellocaties en een webshop. Er worden verschillende merken verkocht in zowel de boutiques als de online winkel.
Collectors Club is een designer kleding merk dat een complete outfit kan aanbieden.
Beide bedrijven zijn opgericht door Nele en Veerle van Doorslaer.

Zo, nu heb je vast wel zelf alle nodige connecties kunnen leggen en kunnen we in de details van dit grote Magento 2 project duiken.

asuivre.be
collectorsclub.cc

Design

A Suivre en Collectors Club magento 2 fashion webshop designWe hebben heel wat denkwerk en moeite gestopt om de designs voor deze twee webwinkels te ontwerpen. We zochten twee zeer verschillend looks om een duidelijk onderscheid te kunnen maken tussen A Suivre en het Collectorsclub kleding merk. Dit terwijl we toch wel de duidelijke stijl van Nele en Veerle wouden weergeven in beide designs. En we mochten natuurlijk ook niet de gebruiksvriendelijkheid uit het oog verliezen. Dus we zorgden voor een makkelijke user experience (UX) en een makkelijk te begrijpen user interface (UI).

Beide webshops draaien op dezelfde Magento 2 basis. Maar dankzij de  briljante Magento en PHP kennis software ingenieurs konden we toch twee totaal verschillende looks toepassen.

Lookbook

A Suivre en Collectors Club magento 2 fashion webshop designDe A Suivre en Collectors Club webshop hebben beide een lookbook functie waarmee je zorgvuldig geselecteerde looks en outfits kan bekijken.

In een oogopslag kan je de verschillende items binnen een voorgestelde outfit zien en heb je een overzicht van de beschikbare maten,kleuren en eventuele andere opties.

Je kan ook makkelijk de hele look bestellen vanuit diezelfde lookbook pagina. Zeer makkelijk om er heel snel “put together” uit te zien zonder heel lang te moeten zoeken naar passende items om zelf een volledige outfit mee te bouwen. Zo hoef je geen uren te spenderen om een nieuwe stylish outfit te shoppen.

Technische Magento 2 setup

Beide webshops zijn gebouwd op dezelfde Magento 2 base. Dus beide webshops draaien op dezelfde backend.
Hierdoor kunnen de eigenaars en medewerkers makkelijk

  • Beide webshops aansturen vanuit één interface
  • Snel nieuwe webpagina’s toevoegen
  • Orders opvolgen
  • Product info aanpassen
  • Webshop details aanpassen
  • Teksten toevoegen en aanpassen
  • Nieuwe lookbook outfits creëren

De Magento 2 webshop is het centrum van hun online verkoop en we zijn er trots op dat we heb een oplossing hebben kunnen bieden die vloeiend werkt voor het hele team.

De onderliggende producten database en POS software is Softtouch. We hebben de Softtouch database geconnecteerd met de Magento 2 Backend zodat we makkelijk de product info, afbeeldingen en stock info kunnen synchroniseren tussen de offline winkels en de webshop.

Het is nu ook mogelijk om in de fysieke winkels de volledige stock na te kijken in alle winkels en het centrale warenhuis. Klanten kunnen nu een item reserveren op de webshop wanneer dit niet voorradig is in de winkel die ze net bezochten.

Ben je ook op zoek naar een Magento 2 expert die wildste online dromen waar kan maken? Kom dan eens praten met ons team van Magento 2 experten. Je krijgt er zelfs een koffie en een koekje bij ☕🍪

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen