A new design for Google Search

Gebruikers snel en makkelijk de gewenste informatie doen vinden, dat is steeds het doel van Google geweest. Doorheen de jaren is de hoeveelheid en vorm aan beschikbare informatie drastisch veranderd – van de snelle toename aan beschikbare afbeeldingen en video’s tot 3D objecten die beschikbaar zijn in Augmented Reality.
De resultatenpagina is reeds verschillende malen aangepast om de gebruiker te helpen nieuwe informatie te vinden en snel te kunnen bepalen wat bruikbaar is voor zijn/haar noden. Google blijft moeite doen om Search te verbeteren en een moderne en nuttige ervaring te garanderen, daarom hebben ze ervoor gekozen de mobiele resultatenpagina in een nieuw jasje te steken om een nog betere ervaring te kunnen bieden.

“Met dit nieuwe design staat de branding van een website volledig centraal, waardoor het voor de gebruiker makkelijker te begrijpen is waar de informatie vandaan komt en welke inhoud nuttig kan zijn.”

Wat is er nieuw voor de tekstadvertenties?

Wanneer je op zoek bent naar een product of dienst en Google heeft een nuttige advertentie voor jou, dan zal je een vetgedrukt advertentie label zien naast het resultaat, samen met het web adres. Op die manier kan je makkelijk bepalen waar de informatie vandaan komt. Het nieuwe symbool vervangt het gekende groene label dat in 2017 werd geïntroduceerd door Google.

Google Search ads update SEA - Baldwin agency

Wat is er nieuw voor de organische zoekresultaten?

De naam van de website, inclusief het logo, verschijnt vanaf nu boven ieder zoekresultaat. Op die manier is het makkelijker om de resultatenpagina te scannen en te bepalen welke link het bekijken waard is. De naam van de website en de bread crumbs verschijnen nu in een zwarte tekst naast de favicon, allebei worden ze getoond boven de titellink, gelijkaardig aan het design van de ads. In het vorige design werden de naam van de website en de breadcrumbs in het groen afgebeeld onder de titel.

Aangezien Google steeds nieuwe formaten ontwikkelt voor content en handige acties beschikbaar maakt – zoals bioscooptickets kopen of podcasts afspelen – zorgt dit nieuwe design ervoor dat Google extra actie buttons kan toevoegen, samen met handige previews van de zoekresultaten. Al deze elementen hebben als doel de gebruiker een betere ervaring te bezorgen met een duidelijke link naar de bron van de informatie.

Het nieuwe design is reeds beschikbaar op mobiele apparaten. Het ontwerp zal waarschijnlijk snel volgen op desktop apparaten.

Lees zeker ook eens onze blog post over Google Voice search en hoe dit het algemeen online zoekgedrag beïnvloed.

Een nieuw design voor Google Search

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen