Haal meer uit je webshop

“You can’t just open a website and expect people to flood in. If you really want to succeed, you have to create traffic.” – Joel Anderson, CEO Walmart. Een nieuwe winkel uitbouwen gaat niet vanzelf, en dat geldt ook voor je webshop. De lancering van een aantrekkelijke webshop is het begin, maar om van jouw online business een blijvend succesverhaal te maken, is een slimme online marketingstrategie nodig. Ook daarvoor kun je bij Baldwin terecht.

Het Baldwin marketing team helpt je om de ideale online marketingmix voor jouw shop (nationaal of internationaal) samen te stellen. De verkoop op jouw webshop stimuleren kan op 2 manieren:

  • Meer bezoekers naar de shop brengen
  • De conversie van je webshop verhogen.

 

 

 

Om te bepalen welke aanpak voor jouw webshop het meest van toepassing is, starten we met een grondige analyse van jouw activiteiten en die van jouw concurrenten:

  1. Welke doelen wil jij met je webshop bereiken?
  2. Hoe ziet de huidige traffic op jouw webshop eruit?
  3. Wat is het online profiel van jouw klanten?
  4. Wie zijn jouw concurrenten en hoe zijn zij online vertegenwoordigd?
  5. Welke ‘best practices’ uit jouw sector kunnen als inspiratie dienen?

Op basis van deze analyse en jouw beschikbare budget bepalen we de meest geschikte kanalen voor jouw online marketingstrategie.

In tegenstelling tot klassieke print reclame kunnen we de opbrengst van online advertenties in real time opvolgen. Met gerichte optimalisaties aan de campagnes of de webshop zelf sturen we onze online marketingplannen tussentijds bij als dat nodig is. Zo halen we het maximum uit jouw webshop.

Een greep uit de mogelijkheden:

Google Search advertenties

Door te bieden op relevante zoekwoorden bereik je mensen die op zoek zijn naar jouw product. Via Google Shopping advertenties zien potentiële klanten zelfs meteen een foto van jouw product in de zoekresultaten.

Display & Youtube advertising

Met banners en video’s kun je met visueel aantrekkelijke advertenties geïnteresseerden naar je e-shop lokken.

Social media advertising

Sociale media zijn de perfecte kanalen om awareness voor jouw merk te creëren en om fans van jouw shop te informeren over nieuwe producten. Facebook, Instagram en Twitter advertising laten toe om een heel specifieke doelgroep te bereiken die interesse heeft in jouw product.

Remarketing

Met remarketing advertenties via Google of Facebook kun je eerdere bezoekers aan je webshop terugbrengen.

E-mail marketing

Baldwin helpt je bij het uitsturen van e-mails naar je contacten. Informeer je bestaande klanten over promoties en nieuwe producten.

Blog

Inspireer je webshopbezoekers met blogposts, testimonials en reviews en deel ze op sociale media om meer geïnteresseerden te bereiken.

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen