[eBook] De Beste Internationale e-Commerce Strategie Voor Groeiende Bedrijven

Wat is internationale e-commerce

Internationale e-commerce is het online verkopen van goederen aan consumenten (B2B en B2C) in verschillende landen en continenten.
Dat klinkt heel simpel, maar zoals je wellicht al weet is het een pak complexer.

Waar moet je rekening mee houden wanneer je jouw producten over de landsgrenzen heen wil verkopen

Er zijn een heel aantal zaken waar je rekening mee moet houden zoals lokale belastingen, import belasting, regels rond verzenden van goederen, verschillende betaalmogelijkheden, etc.

Om jouw slaagkans te vergroten heb je een ijzersterke strategie nodig. Je moet jezelf eerst en vooral de vraag stellen of je genoeg expertise hebt binnen het bedrijf om te kunnen groeien in andere landen.

crossborder approach

Je kan niet meteen gewoon jouw website vertalen en verwachten dat jouw werk er dan opzit. Je moet echt voldoende onderzoek doen om jouw nieuwe potentiële klanten volledig te begrijpen. Want naast de taal is er misschien ook een andere intonatie nodig of kan het zijn dat de lokale gebruikers een andere manier van kopen en betalen hebben. 

Je zal je eigen regels moeten aanpassen en eens moeten bekijken of de technologie die je vandaag gebruikt ook zal werken voor jouw nieuwe publiek.Jouw internationale e-commerce project moet dus starten met een uitgebreid onderzoek. Hierbij een korte lijst van belangrijke punten om te onderzoeken.

  • Is er vraag naar soortgelijke producten in jouw nieuwe markt?
  • Welk e-commerce platform gebruiken eventuele klanten nu al. Wat is voor hen vertrouwd? Zijn er grote verschillen met jouw platform?
  • Kan je makkelijk items verzenden naar dit nieuwe land?
  • Zal jouw verzendingskost hoger zijn voor klanten in nieuwe landen? En hoe veel duurder is dit dan?
  • Welke verzendingsmethoden zijn er beschikbaar? Moet je hiervoor nieuwe verzendings partners aanspreken?
  • Hoe willen jouw klanten betalen?
  • Gebruiken zij bijvoorbeeld een ander betaalplatform voor smartphone betalingen?
  • Kan je productinformatie aanbieden in verschillende talen met jouw huidige e-commerce platform?
  • Wie zijn de grootste concurrenten in deze nieuwe markt?
  • Kan je in regel zijn met de regionale belastingregels?

We hebben een checklist opgesteld die u kunt downloaden om de grensoverschrijdende aanpak veel gemakkelijker en sneller te starten!

Download ons gratis e-book over grensoverschrijdende e-commerce

Laten we samenwerken

Wil je een nieuw project opstarten of ben je het aan het overwegen? Vertel ons erover. Hoe meer we erover weten, hoe beter we onze eerste kennismaking kunnen voorbereiden. Want we komen graag voorbereid. Altijd. Vul dus het projectformulier in en we contacteren je asap voor een afspraak.

Een offerte aanvragen